• Navlaka vam treba ako želite dodatno zaštititi računalo
  • Kad kupujete navlaku birat ćete po veličini, materijalu, dodatnim džepovima
  • Navlake se cijenom kreću već od 10 dolara na Amazonu

Treba li vam navlaka za laptop? Ako imate skupo računalo čije kućište je pažljivo napravljeno s osjetljivim materijalom, vjerojatno. Laptop ste skupo platili i svaka dodatna zaštita dobro će doći. Osim toga, i time ćete produžiti život vašem računalu. Argument za ide i činjenici da ćete u navlaku za laptop moći staviti i druge gadgete ili nešto slično, npr. rokovnik.

U svakom slučaju navlaka i dobar ruksak za laptop, dodatno će štititi računalo, a to je uvijek dobra ideja. Jedino zašto ne bi trebali imati navlaku je eventualno visoka cijena no i to će pasti u vodu kad pogledamo najprodavanije navlake na Amazonu - koštaju tek nešto više od 10 dolara. Amazonova osnovna navlaka koja košta oko 12 dolara, ima skoro čistu peticu i preko 10 tisuća recenzija.

Kako odabrati navlaku

Navlaku ćete prije svega birati po veličini laptopa, odnosno između manjih od 13” do onih većih od 17”. Veličina navlake (kad budete gledali specifikaciju) odnosi se na veličinu ekrana vašeg laptopa; one imaju malo dodatnog prostora i nisu u milimetar precizne. Nakon veličine, odabrat ćete i materijal - to može biti koža, neopren ili nešto slično. Koža nam se osobno ne sviđa jer je malo teža, iako je dosta otporna. Neopren je jeftiniji i vodootporan, a jednako izdržljiv. Neke navlake dolaze s dodatnim džepovima, koje definitivno mogu biti korisne za dodatke. Tu su još i različiti načini zatvaranja navlake i naravno dizajn. Kakav ćete odabrati ovisi o vama, no kako i sami znate, dostupno je puno toga i sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Cijena od 10 dolara na više

I na kraju, navlaku ćete odabrati i po cijeni. Najniže su oko 10 dolara. Apple recimo svoje prodaje po cijeni od 50 do 70 dolara. Navlake s potpisom također imaju višu cijenu.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda