• Mavic Air 2S nasljednik je popularne bespilotne letjelice Air 2
  • Noviteta nema puno, ali ima važnih koraka naprijed
  • U Linksu već sad možete naručiti dva modela

Tvrtka DJI prošli je tjedan predstavila nove modele bespilotnih letjelica, seriju Air 2S. Kako stoji novi dron u odnosu na odličan model Mavic Air 2? Pogledajmo. Razlika nema puno, ali nisu male. Krenut ćemo s najvažnijom. Naime, Air 2S dobio je jaču kameru.

Bolje snimke uz manje svjetla

Umjesto od senzora Quad-Bayer od pola inča u ovom je modelu senzor CMOS veličine jednog inča koji daje veće piksele i koristi drukčiju tehnologiju za stvaranje fotografija od 20 megapiksela. Stoga bi trebao snimati bolje snimke pri slabijem svjetlu uz manje šuma, kao i s šrikazom više pojedinosti (bez obzira na to što ima manje megapiksela - Mavic Air 2 je imao 48 MP). Što se videa tiče, na raspolaganju je mogućnost snimanja u razlučivosti 5,4K pri 30 sličica u sekundi, što je značajno više nego kod Mavica Air 2. Zahvaljujući visokom dinamičkom rasponu, visokoj razlučivosti i preciznoj reprodukciji boja, čak i pri slabom osvjetljenju scene su oštre i živahne. MasterShots je napredna inteligentna značajka pomoću koje ćete dobiti najbolje moguće snimke bilo gdje samo jednim dodirom. Jednostavno odaberite subjekt i dron će snimiti tijekom izvođenja deset različitih manevara u nizu, zadržavajući središnji kadar subjekta i nakon toga generirajući kratki kinematografski video.

Veća sigurnost u letu

Što je još novo? Dodani su novi senzori za prepoznavanje prepreka, smješteni pri vrhu sprijeda, za bolje pokrivanje leta pod nagibom i prema naprijed. DJI Air 2S prati svoje okruženje u četiri smjera: gore, dolje, naprijed i unatrag. Algoritmi za napredne sustave za pomoć pilotima (APAS 4.0) dodatno su poboljšani, omogućavajući aktivno izbjegavanje prepreka u složenijim scenarijima i pri velikim brzinama. Također prima informacije o položaju leta s automatskim ovisnim nadzornim emitiranjem (ADS-B) iz zrakoplova i helikoptera u vašem području koji prenose signale ADS-B, prikazuje te zrakoplove na karti i pruža zvučna i vizualna upozorenja putem aplikacije DJI Fly koja vam pomažu pri održavanju razmaka. Vrijeme leta je ponešto skraćeno - Mavic Air 2 je mogao ostati u zraku 34 minute, dok Air 2S može letjeti 31 minutu s jednim punjenjem baterije.

Fantastičan dron za početnike i profesionalce

Može se, dakle, reći kako je Air 2S nadogradnja modela Mavic Air 2 u pravom smjeru. Ako vam je Air 2 super, Air 2S će vam izvrsno odgovarati. Odlikuje ga kompaktno kućište teško tek 600 grama, što ga čini iznimno lako prijenosnim i vrlo pogodnim za korištenje na udaljenim lokacijama. U magazinu Verge nazvali su ga "fantastičnim dronom, naročito za početnike koji žele jaču letjelicu do modela DJI Mini 2", ali istaknuli i kako će biti dobar za većinu ljudi, uključujući i profesionalce. Ponudit će vam tehnologije praćenja objekta ili kruženja oko njega, naprednu tehnologiju prijenosa slike i još puno toga.

Bespilotna letjelica DJI Air 2S Fly more combo dostupna je u Linksovim trgovinama i webshopu za 9.999 kuna, uz mogućnost besplatne dostave na željenu adresu i do dvije godine jamstva.

Nešto jeftinije izdanje (7.699 kuna) DJI Air 2S dostupno je po istim uvjetima. Može sve što i combo izdanje, samo što dolazi s nešto manje dodatne opreme. Obje su bespilotne letjelice spremne su za isporuku od ponedjeljka, 19. travnja.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI