• Traktor koji vozi sam predstavila je tvrtka John Deer
  • Planet Astro Slide je mobitel s QWERTY tipkovnicom
  • TCL AR naočale su pravi osjećaj budućnosti

Još jedan CES je iza nas. Iako su se zbog pandemije stvari mijenjale u posljednji tren, može se reći da se ovaj najveći tech sajam polako vratio u normalu ili barem stremi prema tome. I svi se nadamo da će već sljedeće godine biti u potpunosti uživo. Kako god bio, proizvodnja i inovacije ne staju pa smo i ove godine vidjeli puno sjajnih proizvoda koji će uskoro stići i do naših krajeva, barem kada je riječ o onima koji nisu na konceptualnoj razini. Izdvajamo nekoliko njih koji su nam se posebno svidjeli.

Planet Astro Slide

Sada kada BlackBerryja više nema, svoju priliku na tržištu vidi Planet Astro Slide. Planet Astro Slide je pametni telefon koji dolazi s QWERTY tipkovnicom. S obzirom na to da je riječ o 5G telefonu, sigurno će imati svoju publiku. No, koliko će ih privući QWERTY tipkovnica tek treba vidjeti, vjerujemo da se većina korisnika jako dobro navikla na ekran osjetljiv na dodir.

Lenovo ThinkBook Plus

Jako zanimljiv prijenosnik dolazi iz ThinkBook serije koju potpisuje Lenovo, a radi se o ThinkBook Plus prijenosniku treće generacije. Ovaj se laptop razlikuje od velike većine njih koje smo do sada vidjeli jer dolazi s dva ekrana. No, novost je da se drugi 8” ekran nalazi kraj tipkovnice. Glavni ekran je 17,3” - radi se o doista velikom laptopu koji je namijenjen profesionalnim korisnicima. Može imati do 32 GB RAM-a te do 1 TB SSD.

John Deer traktor koji vozi sam

Autonomna vozila možda su i najuzbudljivije tech područje danas, barem što se nas tiče. Nevjerojatno je da živimo u vremenu u kojem automobili voze sami. Danas to mogu i poljoprivredna vozila, a jedno takvo - traktor - predstavila je i tvrtka John Deer. Iz ove tvrtke su poručili kako farmeri danas teško nalaze ljude koji će za njih raditi, a imaju jako malo vremena da poberu urod. Ovaj traktor uči kroz vrijeme, a ako naiđe na neku nepoznanicu šalje fotografiju farmeru i pita ga što dalje.

TCL AR naočale

Ekipa magazina Fast Company koja je posjetila CES za ove naočale kaže kako su “pravi osjećaj budućnosti.” CNet je pak pisao kako su “stylish” i da više nalikuju na Ray Ban naočale nego na “opasni” tech proizvod. Mogu služiti kao drugi monitor, a kompatibilne su s više od 100 pametnih telefona.

Samsungova linija proizvoda

O njima smo već pisali, ali vrijedi ponoviti. Najviše pažnje izazvao je Eco daljinski koji se napaja radio valovima iz routera, odnosno Suncem - ima naime kolektor sa stražnje strane uređaja. No, osim daljinskog nama je zanimljivija nadogradnja Smart Hub-a. Gaming Hub tako omogućava gamerima i gamericama da brže “skaču” iz igre u igru, odnosno da otkrivaju nove naslove kroz partnerstva koja Samsung ima s različitim tvrtkama. Među njima su Nvidia, GeForce Now, Stadia i Utomik - a navode kako su one tek početak tako da očekujemo daljnje širenje gamerske priče. Watch Together je nešto što je jako aktualno danas i to ne samo zbog pandemije. Ova funkcionalnost omogućava da gledamo zajedno različit sadržaj iako nismo nužno zajedno.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

5G NE, 6.55", 8GB, 128GB, Android 11, crni

XIAOMI 11 Lite Smartphone

In-ear i naglavne, više modela

SENNHEISER slušalice

Pogledaj ponudu u nastavku i iskoristi odličnu priliku

Velika ponuda Lenovo prijenosnih računala sada uz popust -10%