• Sketch je divan alat u kojem je pravi užitak raditi
  • Pixelmator je najbolja aletrnativa za Photoshop
  • RapidWeaver omogućava bilo kome da napravi solidnu web stranicu

U svijetu kreativaca češće ćemo vidjeti MacBook laptope nego bilo koje druge. I tako je već dugo, naročito kada je riječ o dizajnu. Apple se tu uspio nametnuti i za sada dosta dobro drži tu poziciju. Možda razlog leži dijelom u softverskim alatima koje s Appleovim računalima dolaze.

iMovie

iMovie dolazi s MacBook laptopom, a originalno je predstavljen još 1999. godine. Kroz sve te godine dosta se mijenjao, a danas korisnicima omogućava da se “igraju” s videom bilo kroz izradu trailera ili pretvaranje fotografija u filmove.

Garage Band

Svoj put prema kreativcima Apple je nastavio 2004. godine kada je predstavljen softver Garage Band. Kako i ime sugerira riječ je o aplikaciji kojom ćete stvarati glazbu i možda postati, ako ništa, one hit wonder.

Sketch

Sketch pomalo podsjeća na (na žalost) ugašeni Adobeov Fireworks, a riječ je o aplikaciji za dizajnere. Probali smo je iako ne spadamo među dizajnere i jako nam se svidjela. Možete ju besplatno isprobati, inače košta 99 dolara godišnje.

Pixelmator

Za Pixelmator kažu da je vjerojatno najbolja Photoshop alternativa za Mac. S obzirom na to da izgledom podsjeća na ovaj najpopularniji alat, svakako bi mogao biti dobra zamjena ili prvi izbor. Svakako provjerite.

RapidWeaver

Za sebe kažu da su najbolji softver za Mac za izradu weba, o čemu imamo podijeljena mišljenja. Ali sigurno je riječ o softveru koji omogućava i onima s malo znanja da naprave solidnu web stranicu. Vrijedi pokušati.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI