• Zeleni laptop napravljen je od reciklirane plastike
  • Cijena ovog modela trenutno je 5.984 kuna
  • Napravljen je pod egidom Reduce, Reuse, Recycle

Velike i male tvrtke sve su glasnije u svojoj brizi za održivost, a među takve se uklapa u Acer koji je na tržište izbacio Acer Aspire Vero - zeleni eko laptop. Vero je napravljen dijelom od reciklirane plastike, a kako se navodi na službenim stranicama, ta je plastika održivija i smanjuje otpad. Ponosno navode kako su čak dio te plastike koristili na tipkovnici.

Pažljivo dizajniran za potrebe Planete

Tu naravno nije kraj, jer ovaj laptop je napravljen tako da se lako rastavlja i to pod egidom Reduce, Reuse, Recycle. Osim toga, laptop dolazi sa VeroSense sustavom koji omogućava pametnije upravljanje resursima baterije pa tako radi u nekoliko načina. Eco+ je najviša razina koja radikalno štedi bateriju, Eco štedi na performansama, istovremeno podižući efikasnost energije i života baterije. Tu su još i Balanced i Performance načini radi, prvi automatski pokreće štedljiviji radi, dok je drugi optimiziran za najbolje performanse. Acer navodi i kako se radi o izdržljivom prijenosniku koji je dobro prošao na svim testovima izdržljivosti.

Što je ispod?

Acer Aspire Vero dolazi s procesorom jedanaeste generacije, a u ovom konkretnom modelu se radi o Core i5 1135G procesoru. Dolazi i s 8 GB RAM-a, te sa SSD diskom od 512 GB. Ekran je 15.6" IPS FHD, a operativni sustav Windows 11. Moramo priznati da se dosta istče svojim dizajnom i da i to sigurno spada u prednosti ovog prijenosnog računala. Od opcija povezivanja ima 1 USB 2.0, dva USB-a 3.1 i jedan USB-C. Tu su još i HDMI te ethernet RJ 45 ulazi. Cijena ovog modela trenutno je 5.984 kuna. PcWorld kao jake strane izdvojio je dizajn, činjenicu da dolazi s Windowsima 11, kao i dobru cijenu, dok je LaptopMag pohvalio ideju održivosti i procesor jedanaeste generacije. Inače, ovaj model dolazi i u pakiranju koje se u potpunosti može reciklirati, a za to su pakiranje dobili nagradu Red Dot ove godine u kategoriji pakiranja.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Ryzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.

HP AiO

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

iPad 9th

21.5", 5ms, 200cd/m2, Acer monitor pazi na tvoje oči s ComfyView inovacijom koja smanjuje odsjaj.

ACER V226HQLBbi - Najpovoljniji u Linksu