• Idealan laptop za montažu imao bi 16 GB RAM-a i 1 TB SSD disk
  • Za video montažu bit će dobri i MacBook Air odnosno Lenovo Yoga 520
  • Kao i uvijek, laptop kupujte za budućnost, a ne sadašnjost

Bez obzira želite li biti YouTuber ili slagati dugometražne filmove u smislenu cjelinu, bit će potreban laptop za montiranje. Odnosno, onaj koji će izdržati zahtjevne zadatke, renderiranja, dodavanje efekata i sve slične aktivnosti bez kojih film ne ide van. Za video montažu potrebno je hardverski moćnije računalo. Ipak, prije odabira važno je znati što ćete montirati jer će i o tome ovisiti cijena. Kompleksniji zadaci tražit će i jače računalo.

Idealan laptop je...

Idealno bi bilo da imate 16 GB radne memorije, SSD disk od 1 TB, Intel Core i7 sedme ili osme generacije. U tom svijetu, s idealnim laptopom za video montažu, ekran bi bio 15.4-inch Retina ili 15.6-inch FHD, a grafička NVIDIA GeForce GTX 1050. Ovo su specifikacije dva laptopa koje je Creative Bloq proglasio najboljima za montažu - MacBook Pro i Dell XPS 15.

No ne brinite, za video montažu i slabija će računala biti dovoljno dobra. Među takve spada MacBook Air s 8 GB RAM-a, odnosno u istom cjenovnom rangu, lenovo Yoga 720. Prvi ima odličnu bateriju, SSD disk od 128/256 GB, dok drugi ima SSD disk od 256/512 GB. Oba imaju solidnu grafiku i bit će korektan odabir kada je riječ o laptopima za video montažu.

I cijenom najprihvatljiviji...

Ako vam je i to preskupo, a pod svaku cijenu želite ući u ovaj posao, u Creative Bloqu preporučuju HP Pavillion 15. On jest najslabiji model od svih, ali mu je i cijena najprihvatljivija. Ako idete prema slabijim modelima, svakako gledajte da im možete nadograditi RAM. Ako ste u prilici odaberite laptop koji će vas služiti dobro i sljedećih nekoliko godina, a ne samo danas.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001