• Svaki kreativac zna kako na zaslonu nikad dovoljno korisnog prostora
  • Zanimljivo je kako modeli Asus Studiobook imaju touchpad na kojem možete crtati pa nemate li grafičku ploču pri ruci
  • Kada se radi o zaslonu, kvaliteta boje i kontrast znatno su važniji nego sama rezolucija

Svatko tko se bavi dizajnom, programiranjem, fotografijom, obradom video ili audio sadržaja, arhitekturom ili bilo kojom drugom djelatnošću za stvaranje zabavnih ili obrazovnih sadržaja ima specifične zahtjeve kada se radi o biranju prijenosnog računala. Budući da su ove djelatnosti obično prilično zahtjevne, prioritet je brz procesor, velika količina memorije i disk SSD velikog kapaciteta. A što kada bismo vam rekli kako neke druge komponente i značajke prijenosnog računala više utječu na brzinu i kvalitetu rada?

Vjerujete li meni ili vlastitim očima?

Kada se radi o zaslonu, kvaliteta boje i kontrast znatno su važniji nego sama rezolucija. Ako ste dizajner, prikaz boje mora biti vrlo točan kako biste bili sigurni da će ono što je prikazano na zaslonu ili papiru izgledati upravo onako kako ste to zamislili. Podaci na koje trebate obratiti pažnju u specifikacijama su DCI-P3 (poželjno 100%) i certifikat Pantone, koji jamče točnost prikaza boje. Prijenosna računala ASUS za zaslonima OLED ispunjavaju ove zahtjeve i sve su prisutnija na našem tržištu. K tome, ovi zasloni emitiraju 70% manje štetnog plavog svjetla pa su savršen izbor za svakoga tko se brine o svom zdravlju. Detaljnije informacije o svim prednostima zaslona ASUS OLED potražite na Asus Zenbook OLED.Svaki kreativac zna kako na zaslonu nikad dovoljno korisnog prostora pa se često koristi vanjski zaslon. Nažalost, na putovanju ste ograničeni na jedan zaslon. Ili možda niste? Jeste li znali da postoje prijenosna računala s dva zaslona? To su modeli serije ASUS Zenbook Duo, namijenjeni autorima sadržaja koji stvaraju na računalu. Drastično ubrzavaju i olakšavaju rad, čak i kada imate dodatni vanjski monitor jer vam je dodatni zaslon prijenosnog računala na dohvat ruke, a k tome je i osjetljiv na dodir. Zamislite obradu video sadržaja kada vremensku crtu rastegnete preko cijelog dodatnog zaslona, ili obradu audio sadržaja kada možete podešavati različite parametre sa svih 10 prstiju istovremeno. Ušteda na vremenu je čudesna. Pogledajte što sve može računalo ASUS Zenbook Pro Duo.

Nova dimenzija upotrebe prijenosnog računala

Precizno i jednostavno upravljanje u aplikacijama kao što su Adobe Photoshop, Premiere Pro ili After Effects san su svakog kreativca. Bilo bi lijepo promijeniti neke parametre, primjerice uvećanje, prozirnost ili širinu kista brzo i jednostavno jednim prstom umjesto sporog podešavanja putem izbornika. Nešto slično postalo je moguće odnedavno, a pionir na ovom polju ponovo je tvrtka ASUS. Dva su rješenja: DialPad na modelima računala Vivobook Pro X i ASUS Dial na računalima serije Studiobook. Ove revolucionarne inovacije mijenjaju način upotrebe prijenosnih računala.

ASUS Dial je kotačić za upravljanje smješten pored tipkovnice i touchpada pa je uvijek nadohvat ruke bez muke. Njime možete odrediti više od 70 parametara u programima Adobe. Naravno, možete ga koristiti i s drugim programskim paketima, na primjer za podešavanje svjetine zaslona ili glasnoće, ali i za pomicanje prikaza na zaslonu nemate li miša. Dojmovi korisnika koji su se prvi put sreli s ovim uređajem nevjerojatno su pozitivni i svi se slažu kako je to koristan dodatak koji olakšava i ubrzava rad. DialPad je virtualna verzija, to jest sučelje na touchpadu u obliku dvaju koncentričnih krugova koji oponašaju kotačić. Što se tiče značajki i funkcija, ASUS Dial i DialPad identični su, s tim što DialPad osigurava nešto bolju preciznost. Korisnik može prilagoditi ove uređaje za upravljanje ovisno o svojim potrebama pomoću pripadajućeg softwarea i dati prednost parametrima koje često koristi u radu. Zanimljivo je kako modeli Asus Studiobook imaju touchpad na kojem možete crtati pa nemate li grafičku ploču pri ruci, a morate dovršiti crtež ili nešto na njemu označiti, možete to učiniti pisaljkom na touchpadu. Cjelovitu ponudu Asus prijenosnih računala namijenjenih autorima sadržaja možete pronaći na links.hr. Vrijedi još jednom napomenuti kako je prošlo vrijeme kada je na produktivnost utjecala jedino brzina komponenti prijenosnog računala. Zahvaljujući inovacijama, prijenosna računala ASUS omogućavaju vam dovršiti rad brže i kvalitetnije, a višak vremena iskoristite za uživanje u životu.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Ryzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.

HP AiO

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

iPad 9th

21.5", 5ms, 200cd/m2, Acer monitor pazi na tvoje oči s ComfyView inovacijom koja smanjuje odsjaj.

ACER V226HQLBbi - Najpovoljniji u Linksu