• Apple se kroz godine nametnuo kao standard u grafičkom dizajnu no to se mijenja
  • Dell XPS 13 je dizajnom i specifikacijama iznimno privlačan
  • Stručnjaci preporučuju i HP-ov model Envy 13 koji je lakši od MacBook Pro laptopa

MacBook Pro jako je čest odabir laptopa među dizajnerima i to nije trend koji se tek počeo događati. Apple ima jako dugu tradiciju u grafičkom dizajnu i vremenom je postao standard u industriji. No ima i drugih razloga, a jedan od dobrih argumenata je da dizajneri vole biti okruženi i stimulirani lijepim stvarima. Danas srećom ima puno lijepih Windows laptopa, koji dolaze s jednako dobrim ili sličnim specifikacijama. Ovo je nekoliko laptopa koji će biti dobar izbor za dizajnere.

Dell XPS 13

I sami smo se družili s njim nekoliko dana i moramo priznati da nam se (kao Mac korisnicima) jako svidio. Procesor osme generacije, 8 GB RAM-a, SSD disk od 256 GB i Full HD 13.3” ekran njegove su najvažnije specifikacije. Važno je spomenuti i da dizajnom doista iskače od sve konkurencije pa i tu leže razlozi što ga sve češće viđamo u raznim uredima.

HP Envy 13

Nešto malo slabiji od Della, ali jedan od onih koje treba uzeti u obzir i koje stručnjaci preporučuju je i HP-ov model Envy 13. Cijenom je prihvatljiviji, a dolazi s i7 7500U procesorom sedme generacije, 8 GB RAM-a i SSD diskom od 256 GB. Malo je lakši od MacBook Pro laptopa (1,34 kg) i ima USB 3.1-C port.

Acer Predator

Just Creative blog u MacBook Pro alternative je zavirio među laptope s igranje, što ima smisla. Oni su moćna računala koja moraju podnijeti jak teret, baš poput onih za dizajnere. Acerov Predator u tom se izboru iskristalizirao kao idealan kandidat. Poput dva prethodnika i on ima 8 GB RAM-a i 256 GB SSD disk. Ističe se i USB 3.1. Ipak, treba spomenuti da ne spada u red najlakših - težak je 2,7 kg.

Lenovo Yoga 720

I Lenovo Yoga serija može biti dobra alternativa. Model 720 ima i5 procesor osme generacije, IPS FHD ekran osjetljiv na dodir, 8 GB RAM-a, SSD disk od 256 GB i još je 2 u 1 računalo koje je istovremeno tablet i laptop. Veliki je plus i to što je težak tek 1,3 kg.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda