• Posebno izdanje Windowsa sigurnije je od ostalih
  • HP-ov prijenosnik dolazi s novijim Intelovim procesorom, odličnim zaslonom i izdržljivom baterijom
  • U Linksovom webshopu dostupan je uz popust i besplatnu dostavu

Elegantno HP-ovo računalo - HP 15 - teško tek 1,69 kilograma opremljeno je Intelovim procesorom desete generacije Core i3 1005G1 s osam gigabajta radne memorije, ugrađenom Intelovom grafičkom karticom UHD Graphics i SSD diskom kapaciteta 256 GB na kojem je predinstaliran Microsoftov operativni sustav Windows 10S.

Što je Windows 10S?

Ako se dosad niste susreli s Windowsima 10S, evo kratkog objašnjenja. Riječ je o izdanju tog operativnog sustava namijenjenog ljudima koji većinu posla obavljaju u web preglednicima i nekom od aplikacija iz paketa Office (Word, Excel, Powerpoint i tome slično). Njegova je najveća prednost to što je sigurnije nego druga izdanja Windowsa.

Naime, pošto je 10S ograničen samo na Microsoft Store nećete moći preuzimati i instalirati aplikacije i igre koje Microsoft prethodno nije provjerio. Stoga je uređaj koji koristi 10S u značajno manjoj mjeri izložen zlonamjernom softveru i drugim sigurnosnim rizicima. To ga čini iznimno pogodnim za ljude koji nisu naročito vični tehnici i tehnologiji, a koji ipak trebaju i žele koristiti računalo. Uz to, Windows 10S dizajnirani su tako da mogu brzo funkcionirati tijekom dugih razdoblja te nude sve ključne alate i značajke kao i druga izdanja Microsoftovog operativnog sustava. Ako poželite, možete se prebaciti na neko od njih u bilo kojem trenutku.

Obilje mogućnosti povezivanja

Vratimo se ponovno HP-ovom prijenosniku 15s. Njegov LED zaslon dijagonale 15,6 inča nudi punu HD razlučivost (1920 puta 1080 piksela), uz svjetlinu od 220 nita, zaštitni sloj protiv odsjaja, minimalistički obrub (6,5 milimetara) i 45 posto NTSC pokrivenosti boja. S drugim uređajima HP 15s povezat ćete pomoću dva utora za USB 3.1 i po jednim za USB-C i HDMI, a na raspolaganju je i čitač kartica. Uz tipkovnicu za navigaciju po tekstu, tablicama i web stranicama možete računati i na precizni touchpad s podrškom za više dodira pri korištenju odjednom. Dolazi s izdržljivom baterijom i tehnologijom brzog punjenja kako bi ste mogli raditi, gledati i ostati povezani po cijele dane. Baterija, naime, može izdržati više od deset sati korištenja bez potrebe za punjenjem.

Za koga je prijenosnik HP 15s?

Uzme li se sve navedeno u obzir, nećete pogriješiti nabavite li HP 15s kao prijenosno računalo koje će vam u uredu odlično poslužiti za sastavljanje dokumenata, izradu tablica, prijepisku e-poštom i surfanje webom. Također je izvrstan izbor poželite li informatički opremiti dijete školskog uzrasta i manje zahtjevne studentice i studente, koji trebaju računalo kako bi napisali seminarski rad ili istražili nešto o čemu uče online. Upravo u ovom pogledu sigurnost Windowsa 10S u najvećoj mjeri dolazi do izražaja.

Prijenosno računalo HP 15s u Linksovom webshopu možete dobiti po sniženoj cijeni - 4.179,05 umjesto 4.399 kuna - uz besplatnu dostavu na željenu adresu i do tri godine jamstva.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prilagodljiv i ekonomičan laptop

HP Probook 650

Godišnja pretplata za 1 korisnika

BITDEFENDER Internet Security

Brzo punjenje, velika baterija

REALME 8