• Chromebookovi su jeftinija alternativa klasičnim laptopima
  • Acer Chromebook 715 je prema recenzijama u samom vrhu ponude u toj kategoriji prijenosnika
  • U Linksu je dostupan po sniženoj cijeni i uz druge pogodnosti

Ako se dosad niste susreli s njima, Chromebookovi su cjenovno dostupnija alternativa prijenosnim računalima s operativnim sustavima macOS ili Windows. Pogoni ih Googleov operativni sustav Chrome, što znači kako programi koje inače koristite na laptopima s Windowsima ili macOS-om na njima neće funkcionirati. Ali, to ne znači kako nemaju prednosti. Osim što su jeftiniji, u pravilu su energetski učinkovitiji pa im baterija dulje traje. Imaju ugrađenu antivirusnu zaštitu, ne morate ju zasebno nabavljati, instalirati i održavati. Ograničeni su kad je memorija za pohranu u pitanju, ali su ionako primarno namijenjeni za korištenje dok ste online.

Zato je taj problem moguće riješiti kupovinom kvalitetnog paketa za pohranu u računalnom oblaku. Slično je s aplikacijama i programima, odnosno softverom općenito. Neće vam biti dostupne brojne aplikacije koje inače koristite na klasičnim laptopima, ali na raspolaganje su kvalitetne alternative u trgovini Chrome Web Store, u rasponu od uredskih aplikacija do igara. Ako vam dosad navedeno odgovara pogledajte novi Chromebook pristigao u Links.

Lagan, robustan i spreman na sve

Acer Chromebook 715 pogone četverojezgreni Intelov procesor Core i5 radnog takta do 1,6 GHz s osam gigabajta radne memorije i ugrađena Intelova grafika UHD Graphics 620. Za pohranu datoteka na raspolaganju je SSD disk kapaciteta 128 GB. Dolazi s aluminijskim kućištem, što ga čini lakim (teži tek 1,95 kilograma) i robusnim. Zaslon je LCD na panelu IPS, dijagonale 15,6 inča i pune HD razlučivosti (1920 puta 1080 piksela). Ovo je prvi Chromebook s namjenskom numeričkom tipkovnicom, što ga čini idealnim za brzi unos brojeva, smanjuje potrebu korištenja gornjeg reda tipkovnice i olakšava unos podataka. Tipkovnica ujedno ima pozadinsko osvjetljenje. Za povezivanje s drugim uređajima možete se osloniti na utore za USB-C, USB-A i čitač kartica, a ima i ugrađeni čitač otiska prsta.

Odlična baterija

Acer Chromebook 715 podržava rad s osobnim digitalnim pomoćnikom Google Assistantom pa ga možete koristiti za postavljanje pitanja i podsjetnika, puštanje glazbe, upravljanje uređajima iz kategorije pametnog doma i niz drugih korisnih značajki. Zahvaljujući obradi glasa s dvostrukim mikrofonom dizajniranim za prepoznavanje zahtjeva s bilo kojeg mjesta u sobi prepoznat će vašu zapovijed čak i u bučnim uvjetima. Laptopmag ga je u recenziji pohvalio zbog vrhunskog kućišta, odličnog rada i baterije koja traje dulje od deset sati bez punjenja. U Notebookchecku su ga nazvali “vrhuncem ponude među Chromebookovima”, istaknuvši kao prednosti izvrsnu tipkovnicu i moćan hardver, između ostalog, ali i naglasivši kako se može nositi s većinom drugih ultrabookova kad je obavljanje svakodnevnih uredskih poslova u pitanju.

Prijenosno računalo Acer Chromebook 715 možete naći na sniženju u Linksovom webshopu (5.129,05 umjesto 5.399 kuna), uz mogućnost besplatne dostave, jamstvo do dvije godine i nabavku antivirusnog softvera BitDdefender za 99 kuna.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI