• Acer Aspire 1 nalazi se na akciji do 28. studenog
  • Asus W202 dolazi s cijenom od 2.146 kuna
  • Oba računala bit će potencijalni izbor studentima i učenicima

Prijenosno računalo koje sam baš spominjali neki dan Acer Aspire 1, od danas dolazi s još nižom cijenom. Naime, nalazi se na akciji pa tako više ne košta 3.099 kuna već 2.699 kuna. Akcija traje do 28. studenog.

Dolazi s Windows operativnim sustavom

Možda najveći plus ovom modelu daju Windowsi 10S, s kojima dolazi, odnosno godišnja pretplata na Office 365. Pronaći prijenosno računalo s Windows operativnim sustavom za ovakvu cijenu nije baš lako, pa ovo svakako spada u dobre prilike. No što još ima osim Windowsa?

Acer Aspire 1 dolazi s Qualcomm Snapdragon SC7180 procesorom, 4 GB RAM-a, te 64 GB prostora za pohranu podataka. Naročito je zanimljivo je ima 14" IPS FHD ekran, što ga svrtstava i red manjih računala. I ne samo manjih već i nešto lakših - težak je 1,50 kilograma. Bijele je boje i radi se o dobrom rješenju za studente, učenike ili za sve one kojima je potrebno tzv entry level računalo za uredske poslove. Od ulaza za spajanje izdvajamo jedan USB 2.0 ulaz, jedan USB 3.2 ulaz te jedan USB-C ulaz.

Ovo prijenosno računalo danas doista ima dobru cijenu pa ga svakako provjerite tražite li nešto u tom cjenovnom razredu.

Asus W202NA za 2.146 kuna

Ako vam je Acer preskup, možda će vaš odabir biti Asusov model čija je cijena 2.146 kuna, a koji također dolazi s Windows operativnim sustavom. Od ostalih karakteristika izdvajamo Celeron N3350 procesor, 4 GB RAM-a i SSD disk od 128 GB. I on spada u red manjih računala i to prvenstveno jer dolazi s 11,6” HD ekranom. Također se radi o računalu koje će biti potencijalni odabir studenima, učenicima ili onima koji traće računalo za manje zahtjevne zadatke. I sam Asus W202 naziva idealnim partnerom za učenje, pa je jasno kome je namijenjen.

Zahvaljujući manjem ekranu, Asus je i nešto lakši pa tako teži 1,2 kilograma, što je važno ako ga nosite svaki dan u školu ili na fakultet. Od opcija povezivanja ima HDMI, USB 3.1, ali i SD čitač kartica. Tu je i ulaz za slušalice - nešto što sve rjeđe viđamo na prijenosnim računalima. Po Asusovim podacima baterija bi trebala držati oko 11 sati, no uvijek treba znati da trajanje baterije jako ovisi o tome što na ovom računalu radite.

Kupite ga ovdje.

Softver u oblaku

S obzirom na tip računala i cijenu, pretpostavljamo da se na njima nećete baviti obradom video zapisa, već čitanjem, surfanjem, pisanjem i sličnim aktivnostima. Za takve stvari - baš kako i Acer s godišnjom pretplatom sugerira - dovoljno je imati softver u cloudu. S oba računala možete raditi u Office 365 alatima odnosno Google Docs alatima. Nude sve što je potrebno ne samo studentima i učenicima, već i svima koji rade u Excelu, Power Pointu i sličnim alatima.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Ryzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.

HP AiO

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

iPad 9th

21.5", 5ms, 200cd/m2, Acer monitor pazi na tvoje oči s ComfyView inovacijom koja smanjuje odsjaj.

ACER V226HQLBbi - Najpovoljniji u Linksu