• Acer Chromebook dolazi s cijenom od 2.849 kuna
  • Acer jak naglasak stavlja na bežično povezivanje i tehnologije koje za to ima
  • Acer Chromebook može biti sjajan izbor za uredske poslove i inernet

Trebaju li vam danas Windowsi 11 ili Apple OS? Kad pogledamo svoj posao, malo je toga što nam zapravo daju, a bez čega ne možemo. Naravno, želimo li “živjeti” u na primjer Apple svemiru - imati iPhone, iCloud, MacBook i sve povezati onda je logičan i Apple OS. No, ako život s prijenosnim računalom promatramo kros zadatke koje obavljamo, onda nam ne treba.

Za pisanje koristimo Google Docs, za prezentacije Google Slides, za obradu fotografija Photopeu, za pohranu Dropbox, za mailove Gmail preko Google Suitea - sve su to alati koji se nalaze online i 99 % vremena radimo s njima. Operativni sustav poput Windowsa ili Appleovog OS-a, tu ne igra ključnu ulogu. Spadate li i sami među one koji zadatke rješavaju s online softverom, možda je Acerov Chromebook 315 dobar izbor za vas. Već smo ga najavili, a sada podsjećamo i donosimo razloge zašto izabrati Chromebook OS.

Cijena - 2.849 kn

Acer Chromebook 315 dolazi s niskom cijenom i to svakako spada u prednosti nad drugim modelima. Konkretan model o kojem pišemo ima Pentium N5030 procesor, 8 GB RAM-a i SSD disk od 128 GB. Ekran je 15,6” FHD. Odlikuje se i uskim okvirom od 9,5 mm čime je ekran još prostraniji. Baterija će po specifikaciji proizvođača trajati 12,5 sati no to naravno ovisi o onome što radite. Nije isti tipkate li na Google Docsu cijeli dan ili se na Zoomu. Zoom troši dosta baterije. Što se procesora tiče, on će biti sasvim dovoljan za uredske poslove i internet.

Numerička tipkovnica

Zanimljivo je da ovaj model ima nešto što ne viđamo često na laptopima, a to je numerička tipkovnica. Jako korisno za sve one koji svakodnevno barataju s brojkama. Acer je svjestan da je ovo laptop kojim ćemo se najviše služiti za obavljanje posao na internetu. Baš zato, jak naglasak stavlja na bežično. “Snažan i stalan bežični signal osiguravaju Intel® Gigabit Wi-Fi tehnologija i Wi-Fi 5 (802.11ac) bežična antena s tehnologijom 2x2 MU-MIMO postavljena na najbolje mjesto. MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input and Multiple-Output) standard je koji omogućuje veće brzine bežične komunikacije i istodobno može opsluživati više bežičnih uređaja”, pišu u Aceru.

Dolazi i s USB-C priključcima, ali ima i dva USB 3.0 Type A ulaza, kao i SD karticu. Nema HDMI, težak je 1,6 kilograma i srebrne je boje. Radi se dakle o računalu koje dolazi s dobrom cijenom.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T