• AI pomaže pronaći najbolje
  • Links je u potrazi za poziciju HR Learning and Development Business Partner
  • U današnje vrijeme držati korak s tehnologijom, ali i konkurencijom težak je zadatak

Možete li zamislite da umjetna inteligencija generira bilo kakvu umjetnost ili sliku u samo nekoliko sekundi? Kao da imate čarobni kist i sa samo nekoliko poteza možete stvoriti remek-djelo koje će biti izloženo u muzeju ili vizual koji u potpunosti odgovara vašem brendu. Danas su dostupni različiti alati koji pretvaraju vašu maštu u jedinstvene slike i nevjerojatnu umjetnost u samo nekoliko sekundi. Objave na društvenim mrežama već su dugo „začinjene“ s dobrim vizualima koje su do sada isključivo radili dizajneri, a AI umjetnički generatori su odlična promjena za kreatore sadržaja koji se često bore s pronalaženjem visokokvalitetnih slika koje im u potpunosti odgovaraju.


Tvrtka Links d.o.o. je u suradnji s FutureHR tvrtkom, za konzalting u području ljudskih resursa, objavila je prvi oglas za posao koji sadrži vizual generiran uz pomoć umjetne inteligencije. Ovo je vjerojatno prvi puta u Hrvatskoj, ako ne i šire, da je sustav umjetne inteligencije stvorio željeni vizual koji apsolutno odgovara poruci koja se želi komunicirati.


Koristili su jedan od trenutno najboljih AI umjetničkih generatora, a to je Midjourney, koji na temelju teksta stvara slike u svega nekoliko minuta. S ovim AI generatorom možete stvarati neograničena umjetnička djela i dizajne bilo koje vrste bez ograničenja vaše kreativnosti. Do željenog su vizuala došli tako da su se jednostavno unijeli ključne riječi koje opisuju određene segmente poslovanja i na osnovu tih uputa program je generirao nekoliko različitih opcija za željeni vizual. Nekoliko primjera možete vidjeti u nastavku.U današnje vrijeme držati korak s tehnologijom, ali i konkurencijom težak je zadatak. Potrebni su precizni alati i postupci da biste uspjeli, a upravo je to prepoznato i u Links-u. Kao nacionalnom lideru u ponudi IT rješenja i s kontinuiranom izgradnjom asortimana pametnih uređaja te mnogim inovativnim rješenjima koje smo do sada imali priliku vidjeti s njihove strane, zaista ne čudi činjenica da je upravo Links prvi na ovom području pokrenuo trend u kojem koristi umjetnu inteligenciju za izradu kreativnih rješenja.

Svakim danom sve je potrebnije znati taktike i korisne alate koji se mogu koristiti da angažirate, privučete i zaposlite prave talente kako biste povećali svoje šanse za uspjeh. Da biste dobili zaposlenike koji se mogu pokazati kao prednost za vašu tvrtku, morate biti sigurni da je u glavama ljudi formirana prava slika o vašoj tvrtki, a vizualan aspekt je ključan za izgradnju brenda – ističu u Linksu. Ovdje AI stupa na scenu. Links je na kraju odabrao samo jedan od ponuđenih vizuala za ovaj oglas, ali svakako se i ostali mogu koristiti. Sam oglas za poziciju HR Learning and Development Business Partner možete pogledati OVDJE.
Složit ćete se, na pragu smo nove ere i samo je pitanje vremena kada će umjetna inteligencija postati još više uključena u svaki aspekt naših života. Umjetna inteligencija može se promatrati kao majstorstvo i umjetničko postignuće, nešto na što bi njihovi programeri trebali biti ponosni. Ljudski um ima nove granice, a nijedna granica nije konačna.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda