• Za održavanje uredskog laptopa dobro je imati CCleaner koji će optimizirati rad
  • Besplatni softver za backup je obavezan na svakom računalu
  • Među Office paketima izdvajaju se Google Docs i WPS Office, a kod obrade fotografija GIMP

Uredski laptopi često su skupa stvar. Ne toliko sama računala, koliko ukupna cijena kada tu uračunamo i sav potreban softver. A bez njega, nema ni posla. Srećom postoji puno besplatnih alternativa u svim segmentima. Bez obzira čime se bavili, najvjerojatnije ćete naći i besplatan softver. Ovo je izbor aplikacija koje bi trebale biti na svakom uredskom laptopu.

1. Sigurnost i održavanje

Antivirusni alat dobit ćete s Windowsima, ali ako želite dodatnu zaštitu, potražite Avast ili AVG‎. Za održavanje svakako instalirajte odlični CCleaner koji će laptop držati čistim i optimiziranim.

2. Pohrana podataka

Jedan od najvažnijih računalnih segmenata svakog ureda je kvalitetna i kontinuirana pohrana podataka. Da je to iznimno važno, mnogi shvate tek kad je prekasno pa nemojte da se to dogodi i vama. Stručnjaci kažu da među najbolje besplatne softverske backup alate spadaju Comodo Backup i EaseUS Todo Backup. Oba će odraditi svoj posao dobro i čuvati vaše podatke na lokaciji koju ste za to predvidjeli. Mi preporučujemo vanjski disk i cloud.

3. Office paketi

Ako vam ne treba Microsoftov uredski paket, odnosno ako nije nužan za uspješno poslovanje, okrenite se alternativama. Google Docs je jako dobar, a tu je WPS Office, također solidan paket uredskih aplikacija.

4. Obrada fotografija

Besplatnih softvera za obradu fotografija je dovoljno, a kao najbolji ističu se GIMP i Photoshop Express. Prvi će biti za naprednije korisnike i one koji traže više opcija, dok će Express rješavati jednostavnije zadatke.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda