• Roccat Vulcan 120 Aimo je gamerska tipkovnica koja je dobra i za svakodnevni rad
  • Logitech K780 ima okrugle tipke i može držati pametni telefon ili tablet uređaj
  • PFU Happy Hacking Professional 2 navodno je kultna tipkovnica

Nećemo vas lagati, ovaj tekst nastaje u vrućem srpnju, kada su svi više manje po plažama, baš poput nas. No, za razliku od većine vas, mi i u vrijeme odmora razmišljamo o - tipkovnicama. Dugo smo vjerovali da MacBook Air ima tipkovnicu koju je teško nadmašiti, dok nam u ruke nije došla ona vanjska, Appleova.

Apple tipkovnica

Dakle, istina je da MacBook Air ima fantastičnu tipkovnicu, ali i da je ova Apple još bolja. Nije nam se bilo lako naviknuti i prilagodba je trajala nekoliko tjedana, ali sada je ne bi mijenjali ni za jednu drugu. Doista se radi o odličnom dodatku za vaš laptop i sigurno o jednoj od najboljih tipkovnica ove godine.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Magazin Tech Radar na prvo mjesto među ovogodišnjim tipkovnicama stavlja model Roccat Vulcan 120 Aimo koji naziva tipkovnicom iz budućnosti. Iako je primarno riječ o gamerskoj tipkovnici sigurno će dobro sjesti i onima koji puno pišu, u koje se i sami ubrajamo. Prekrasnog je dizajna, kažu, i dodaju kako joj je najveći minus cijena. U nas košta malo preko tisuću kuna - ali ako ćete na njoj izvojevati nemoguće pobjede ili napisati novog Harryja Pottera, to je vrijedna žrtva.

Logitech K780

Logitech K780 jako je zanimljiv model i pomalo neobičan jer ima okrugle tipke, pa podsjeća na one stare pisaće strojeve. No ni po čemu drugom ne pripada staroj priči, jer je ova nasljednica modela K380 ipak bolja po svojim funkcionalnostima. Na primjer, od konkurencije se izdvaja i time što može biti držač za pametni telefon ili tablet, a to je nešto što će mnogi danas cijeniti.

Microsoft Modern Keyboard

Microsoft je sa svojom Surface linijom laptopa opasno stisnuo Apple kada je riječ o dizajnu, jer je ovaj do nedavno vodio glavnu riječ na tom polju. Ako su po nečemu bili jaki, to je bio dizajn njihovih uređaja. Sada ih napadaju sa svih strana, a Microsoft tu radi sjajan posao. Tako je napravio i s Microsoft Modern tipkovnicom koja ima čitač otiska prsta i koja izgleda jako dobro. I ne samo da izgleda jako dobra, odličan je to komad hardvera na kojem je jako dobro tipkati.

Logitech Craft

Ako ste mislili da Roccat Vulcan 120 Aimo ima visoku cijenu, onda ćete vjerojatno isto pomisliti i za Logitech Craft. Ona naime košta malo više od 1.500 kuna, no treba uzeti u obzir da je namijenjena kreativcima. Čak je i mediji nazivaju prvom tipkovnicom za kreativce jer ima naprednu navigacijsku tipku koja može služiti raznim namjenama, a koje prvenstveno ovise o aplikaciju u kojoj radite. Kada tako pogledamo, kao alat koji zarađuje, i ne čini se toliko skupa.

PFU Happy Hacking Professional 2

Ova tipkovnica ima navodno kultni status među dijelom korisnika, a kad je pogledate jasno vam je i zašto je tako. Mala je, prenosiva i namijenjena developerima ili piscima. Kao nedostaci navodi se to što nema strelice i što definitivno nije za svakoga.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

i7, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX 2060, 17" 144Hz FHD

Razer Blade Pro 17 - moćno prijenosno računalo!

5 kamera s umjetnom inteligencijom!

HUAWEI Huawei Nova 5T