• Mehaničke tipkovnice su često prvi izbor strastvenih igračica i igrača
  • Izdvojili smo pet modela koje nikako ne smijete zaobići
  • U Linksu su dostupne uz snižene cijene

Igračice i igrači računalnih igara prednost daju mehaničkim tipkovnicama zato što bolje reagiraju na dodir, izdržljivije su i brže, a često su i manje. Iz Linksove ponude izdvojili smo pet vrsnih modela mehaničkih tipkovnica koje svakako trebate uzeti u obzir ako ste u potrazi za novim alatom te vrste za igranje.

Logitech Gaming G915 - 1.804,05 umjesto 1.899 kuna

Izbor igrača e-sportova diljem svijeta, ova mehanička gaming tipkovnica opremljena je bežičnom tehnologijom Lightspeed vrlo niskog odziva, naprednim osvjetljenjem, aluminijem, dugim trajanjem baterije, multimedijalnim tipkama i nisko profilnim mehaničkim sklopkama GL. G915 može raditi i kad je priključena na USB punjač, pa ju možete puniti ne prekidajući igru. Profinjeno i tanko kućište od slitine aluminija kombinirano je sa čelikom učvršćenim podnožjem. Aluminijski rezbareni kotačić omogućava precizno određivanje glasnoće, a meke multimedijalne tipke intuitivnu kontrolu nad medijskim sadržajima. Površine od brušenog metala i tipke s premazom protiv masnoće smanjuju otiske prstiju na minimum. Čelična konstrukcija kućišta zadržava strukturu tipkovnice i pri najintenzivnijoj uporabi. Prateći softver G HUB omogućava izradu beskonačnog broja kombinacija svjetlosnih efekata preko cijele tipkovnice. Pet dodatnih G 5-tipki koje mogu poslužiti za aktiviranje dodatnih funkcija u igrama, sistemske naredbe, pokretanje softvera ili izvršavanje makro naredbi. Na nju je moguće pohraniti do tri korisnička profila za namjenu dodatnih G tipki, za ukupno 15 dodatnih naredbi. Profili se mogu lako odabrati putem tipki M1, M2 i M3, smještenih pri vrhu tipkovnice. Dostupna je uz popust i dvije godine jamstva u Linksovom webshopu.

Alienware AW510K - 1.186,55 umjesto 1.249 kuna

Osim izgleda koji plijeni pozornost ova žična USB tipkovnica izrađena za igranje punim gasom nudi tipke koje je moguće programirati i zasebnu tipku za regulaciju glasnoće zvuka. Sve što programirate - od korisničkog profila do raskošnog pozadinskog osvjetljenja - možete pohraniti na ugrađenu memoriju i koristiti kamo god ju ponesete. A i podijeljena je u tri zone radi lakšeg i bržeg snalaženja tijekom intenzivne akcije. Opremljena je vrhunskim prekidačima Cherry MX Red, smještenim izravno na metalnu ploču. Uz to je lagana i ergonomski prilagođena dugotrajnom korištenju. Na sniženju je u Linksovom webshopu, uz jamstvo na godinu dana.

HyperX Alloy Elite 2 - 1.186,55 umjesto 1.249 kuna

Ovu svestranu multimedijsku tipkovnicu možete bez zadrške koristiti i za posao i za zabavu. Naime, sa zasebnim tipkama za multimediju i velikim kotačićem za regulaciju glasnoće zvuka spremna je na sve, u rasponu od profesionalnog montiranja video zapisa do opuštenog gledanja filmova. Ugrađeni pouzdani mehanički prekidači HyperX Red Linear optimizirani su za visoku razinu brzine i odziva, čelični okvir jamac je izdržljivosti i dugotrajnosti, a posebna tehnologija je upogonjena kako bi pozadinska rasvjeta bila još svjetlija. Naravno, rasvjeta je u boji možete ju prilagoditi potrebama i željama. Možete ju nabaviti u Linksovom webshopu uz popust i dvije godine jamstva.

Razer Huntsman Tournament - 899 umjesto 1.149 kuna

U tvrtci Razer kažu kako su u ovu tipkovnicu ugradili najbrže prekidače koje su ikad izradili kako bi vam dali prednost kad god i gdje god bi vam mogla zatrebati. Opremljena je optičkim priključkom Razer Linear s pokretanjem od jedne milisekunde. Njene tipke s dvostrukim ispisom slova i brojeva izdržat će do sto milijuna pritisaka. U nju možete pohraniti do pet korisničkih profila s postavkama, a ima i odvojivi kabel za lakše postavljanje i pohranu U Linksu je na akciji do nedjelje, 28. veljače, ili isteka zaliha, uz jamstvo na dvije godine.

Asus TUF Gaming K3 - 759,05 umjesto 799 kuna

Čvrsta tipkovnica od slitine aluminija i odvojivim dijelom na koji možete osloniti zglobove nudi osam programibilnih makro tipki, izdržljive mehaničke prekidače, pohranu korisničkih profila na ugrađenu memoriju i zasebnu pozadinsku rasvjetu za pojedine tipke kako bi ju mogli što bolje prilagoditi. U Linksovom webshopu je na popustu, uz dvije godine jamstva.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001