• Stolice za igranje dobre su za sve koji dugo sjede pred ekranom
  • Cijena im se kreće od 1000 kn do 4000 kuna
  • Servis za live streaming video igara pomogao je u popularizaciji igraćih stolica

Pobjeda u igri splet je dobro i pametno odrađenih poteza, za koje je više zaslužnih elemenata: dobar miš i tipkovnica, jasan ekran visoke razlučivosti, kvalitetna grafička kartica, čist zvuk. I naravno, sposobnosti igrača. Teško je reći koliko je udio čega u pobjedi, ali znamo da su svi jednako važni. A što je sa stolicom? Kolike je ona važna? I najvažnije pitanje, treba li vam jedna prava igraća stolica?

Igraće stolice dobre su za sve

Prve igraće stolice pojavile su se prije nešto više od 10 godina, a počela ih je proizvoditi kompanija DXRacer koje se bavi proizvodnjom sjedala za luksuzne sportske automobile. Većina njih danas i izgleda kao da su izašli iz jednog, a dizajn je takav iz ergonomskih razloga. Naime, ove stolice bolje podupiru leđa i ramena, a kako se ne bi prerano osjećali umorno. Osim toga one imaju jako širok raspon podesivosti, a kako bi vam bilo što udobnije. Danas su već raširene, a kako je pisao NYMag, tome je pomogao live streaming video servis Twitch, namijenjen gamerima - ako želite izgledati profesionalno na njemu, imat ćete i stolicu za gaming.

Dobra podrška za kičmu

Cijena stolica za igranje kreće se od 1000 do 4000 kn. One najskuplje dolaze s podrškom za monitor, a sve se odlikuju sportskim izgledom i dobrom podrškom za kičmu, vrat i ramena. Dobra uredska stolica koštat će vas preko tisuću kuna, pa zapravo birate između one za igranje i klasične uredske. Kakva god bila, kvalitetna stolica uvijek je dobra investicija. Ipak, igraće stolice se razlikuju pa prije nego se odlučite nabaviti jednu, svakako je isprobajte. Za pobjedu u igrama vam ne treba, ali za kičmu može dobro doći.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Do 36 rata u Links poslovnicama!

MacBook Pro 14"

Ryzen 5 4650G, 16GB DDR4, 1TB SSD NVMe, Radeon Vega 7, DVDRW, WIFI + BT, Windows 10 PRO.

LINKS Multimedia računalo

13. i 12. generacija vrhunskih procesora koji olakšavaju svaki zadatak.

INTEL Core i9