• Sva tri 2020. modela trebala bi imati podršku za 5G, a dizajnom bi se trebali vratiti prema iPhoneu 4
  • Osim dizajna koji temelje ima u četvorci možda bi već sljedeće godine mogli vidjeti novi iPhone SE
  • Potpuno novi dizajn i 5G trebali bi iPhoneu dati vjetar u leđa, no možda će zbog toga patiti iPhone 11

Po jednom istraživanju vijest u medijima u prosjeku živi sedam dana, a nakon toga već se bacamo na druge stvari. Kod nas je to malo drugačije, no nema razloga da i mi ne okrenemo pogled prema budućnosti, točnije sljedećoj godini. Tad nas očekuje nova generacija iPhonea koja bi po mnogočemu trebala biti posebna. No, prije nego se bacimo na nju, podsjetimo ipak još da je krajem rujna Apple predstavio iPhone 11. Odnosno, iPhone 11 i iPhone 11 Pro. Prvi dolazi s dvije,a drugi s tri kamere. Tu su još i najjači procesor u pametnim telefonima (superherojskog imena A13 Bionic), puno naprednih opcija koje smo dobili kroz iOS 13, bolja baterija, brže punjenje.

2020

Kad pogledamo malo bolje, 2020. godina i nije daleko, tek nas nekoliko mjeseci dijeli do nje, no nove iPhone modele možemo očekivati ponovo u rujnu. Prvo što ćemo istaknuti je da bi sva tri modela koja dolaze trebala podržavati 5G. U praksi to znači da će se možda dobar dio korisnika odlučiti na čekanje. Možda će preskočiti iPhone 11 kako bi dočekali 5G verziju, za koju se nadamo da neće imati još višu cijenu od postojećih modela. Znajući Apple, svašta je ipak moguće. Po jednom dijelu analitičara prepoznavanje otiska prsta na ekranu mogli bi vidjeti već sljedeće godine, dok najpoznatiji od njih Ming-Chi Kuo smatra kako ova funkcionalnost dolazi tek 2021. godine.

Potpuno novi dizajn

Jedna od posljednjih informacija koja se pojavila je kako će iPhone sljedeće godine imati potpuno novi dizajn. Navodno (po spomenutom najpoznatijem analitičaru i Apple Nostradamusu) stiže dizajn sličan iPhoneu 4. Sjećate li se uopće tog modela i kako je izgledao? Bio bi to prvi novi dizajn nakon 2017. godine kada smo posljednji put vidjeli radikalnije promjene. Četvorka je bila puno kockastija i deblja, no vjerujemo da neće u cijelosti pratiti takav dizajn. Kako smo već i pisali, Apple bi u opticaj mogao vratiti super popularni iPhone SE odnosno njegovog nasljednika. Mediji su pisali kako bi taj model bio najsličniji 4,7” iPhoneu 8 iz 2017. godine. Imao bi LCD ekran i većinu onoga što nude i noviji modeli. Spominju se još i jedna kamera na stražnjoj strani i jedna selfie kamera te 128 GB prostora za pohranu podataka. Ovaj je model sigurno pametan odgovor na gubitak tržišta u Kini i osvajanje Indije gdje uređaj ne bi trebao biti skuplji od 299 dolara. No, dok se ne pojave novi 5G modeli ili oni s manjim ekranom, mi se vraćamo na tek izašli iPhone 11 o kojem sve možete saznati u našim temama:

11 razloga zašto kupiti iPhone 11
Prve reakcije na iPhone 11 i iPhone 11 Pro
iPhone 11: 11 stvari koje morate znati
IOS 13: 7 stvari kojima se veselimo i 65 noviteta koji dolaze

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Full HD, ULTRA HD, 4K kamera!

OVERMAX X-BEE DRONOVI

Spreman za svaku aktivnost!

HP 250 - 8GB, 256GB

Pouzdan za tvoju efikasnost!

HP 255 G7 - 8GB, 256GB