• Simpa rap i Simpa non stop reklama i danas se mnogi sjećaju
  • Razr 3 je najpopularniji preklopni mobitel svih vremena, prodan je u 130 milijuna primjeraka
  • Reklama za iPhone 1 pokazala je evoluciju telefona i najavila revoluciju

Mobiteli su s nama već dvadeset i više godina. Napreduju munjevitom brzinom, pa i reklame za starije modele izgledaju zastarjelo. Ali priznajemo, i dalje su jako zabavne i baš smo uživali pregledavajući ih i prisjećajući se različitih modela. Odabrali smo nekoliko njih, kako bi se i vi osjećali isto.

1. Simpa rap

Simpa 098, pristupačna svima, Simpa meni, Simpa tebi, Simpa svima… tako je nekako išao super popularni Simpa rap, koji vas je pozivao da dođete u Cronet. Što je Cronet? Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma. Sama reklama je izašla 1999. godine.

2. Simpa non stop

Za ljeto hip-hop i Simpa non-stop, repalo se i godinu dana kasnije u reklami Simpa non stop, koja je imala više jedan lijepi ljetni ugođaj.

3. VIP Smart Xcite

Za samo 40 kuna dobili ste 2 sata surfanja uz Vip.online. I 30 Vip.SMS poruka. A sve to nije bilo tako davno. Reklame se sigurno sjećate.

4. Motorola Razr 3

Motorola Razr 3 bio je dosta popularan mobitel, koji se poput nekih Nokijinih modela nazivao fashion telefonom. Do danas se prodao u 130 milijuna primjeraka čime je postao najpopularniji preklopni mobitel svih vremena. A ovo mu je bila reklama:

5. iPhone 1

Hello. Hello. Hello. Hello. Hello. Hello. Jako dobra reklama, jednostavna i genijalna, najavila je iPhone 1 prikazujući evoluciju telefona.

6. Nokia 3310

Još jedan od najpopularnijih svjetskih mobitela bila je Nokia 3310, koja je dolazila i s više reklama. Mi izdvajamo ovu zgodnu iz džungle:

7. Sony Ericsson T10

I sami smo jedno vrijeme imali Sony Ericsson T10, i pamtimo ga kao zgodan uređaj koji nas je dobro služio. I koliko se sjećamo, bio je dosta popularan u našim krajevima. Imao je i zanimljive reklame:

8. Centel - prva reklama za mobitel

Krajem osamdesetih izašla je prva reklama za mobitel i izgleda baš kako i zamišljate reklamu iz osamdesetih. Cheesy muzika, malo atmosfere Lova na zeleni dijamant (veliki filmski hit tada) i sa svim ostalima 80s elementima:

9. Nextel

Nextel je s ovom neobičnom reklamom izašao 2003. godine, a popularni ju je Mashable svrstao među najbolje reklame za mobitele i operatere svih vremena:

10. Palm Pre

Magazin Android Authority ovu je pak reklamu svrstao među najbolje i možemo se složiti kako se radi o vizualno atraktivnom uratku, no koji nije pomogao da mobitel zaživi.

11. Sprint Crime

Za ovu reklamu kažu kako je jako dugo ostala u glavama korisnika, što je sigurno dobra preporuka za uključiti je u ovaj izbor. Vjerujemo kako ćete je i vi zapamtiti.

12. I još dvadeset starih reklama

U ovom videu možete pogledati još dvadeset jako zanimljivih reklama za mobilne uređaje. Uživajte:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI