• Xiaomi Redmi 6A ima 16 GB prostora za pohranu podataka no to je proširivo do 256 GB
  • Honor 7S mlađi je brat Huawei modela i dolazi u plavoj, crnoj i zlatnoj boji
  • Asus ZF 3 Max ima bateriju od 4100 mAh koja može poslužiti kao prijenosna baterija

U (relativno) nižem cjenovnom razredu nalazi se sasvim dovoljan broj mobilnih uređaja između kojih možete birati. Pitanje je samo što vam treba i kome kupujete mobitel. Za vaše tehnološki nezahtjevne roditelje ili teenagera u obitelji ovi će biti sasvim dobar izbor.

Xiaomi Redmi 6A

Do nedavno relativnom nepoznat kod nas, Xiaomi probio do šireg kruga korisnika. Prvi pametni telefon predstavili su 2011. godine, a već su 2014. postali najveći kineski proizvođač pametnih telefona. Danas je četvrti najveći proizvođač mobitela - na svijetu. Ovaj konkretni model, Redmi 6A, ima cijenu koja se kreće oko 750 kuna. Dolazi s 5.45” IPS LCD ekranom rezolucije 1440 x 720 piksela, dvostrukom stražnjom kamerom (12 + 5 MP), te jednom prednjom (5 MP). Operativni sustav je Android 8.0, ima 2 GB RAM-a te 16 GB prostora za pohranu podataka. Memorija je uz pomoć SD kartice proširiva do 256 GB. Dolazi u crnoj i zlatnoj boji.

Honor 7S

Honor je brend od Huaweija pod kojim se prodaju pametni telefoni niže cijene. S obzirom na situaciju oko Huaweija, provjerite prije kupovine kako se svi ti problemi reflektiraju na vaš uređaj. Vjerujemo kako će stvari biti dovedene u red i kako je Honor 7S sigurno model o kojem možete razmišljati ako tražite uređaj u ovom cjenovnom razredu. Honor 7S ima Android 8.1 operativni sustav, dolazi s 2 GB RAM-a te 16 GB prostora za pohranu podataka. Ekran je 5.45" FulView, a i ovaj je uređaj uz pomoć SD kartice proširiv do 256 GB. Proizvođač ističe čišći i kvalitetniji zvuk i velik bateriju kapaciteta 3020 mAh koja će omogućiti dugotrajno korištenje. Cijena mu se kreće oko 850 kuna, a dolazi u crnoj, plavoj i zlatnoj boji.

Huawei Y5

S cijenom od oko 950 kuna i ovaj Huawei trebao bi se naći na listi onih koji traže mobitel ovog cjenovnog ranga. Huawei, sigurni smo, dobro poznajete. Radi se o jednom od najvećih proizvođača mobilnih uređaja, koji je trenutno u problemima s SAD-om, pa samim tim i Googleom, pa posljedično i ostatkom svijeta. No kvaliteta uređaja nije upitna; nedavno su predstavili i svoj prvi model sa savitljivim ekranom. Y5 ima 5,45 inčni HD+ ekran, te bateriju velikog kapaciteta (3020 mAh) koja će uz pomoć tehnologije Štednja baterija (v 6.0) omogućiti 62 sata neprekidne reprodukcije glazbe ili 13 sati reprodukcije video zapisa. Od ostalih važnih značajki valja izdvojiti prepoznavanje lica, prednju kameru od 5 MP i stražnju od 8 MP. Zanimljivo i dosta zgodno - ekran automatski filtrira većinu plavog svjetla te tako opušta vid.

Asus ZF 3 Max

Asusov ZF 3 Max dolazi s jako velikom baterijom - od 4100 mAh. S njome ne bi trebali previše brinuti oko trajanja baterije, jer je tu i skup Asusovih tehnologija koja će i uz ovako veliku bateriju raditi na tome da ona što manje troši. Proizvođač navodi da se ona može koristiti i kao prijenosna baterija kojom možete kupiti druge gadgete. Cijena ovog Asusa kreće se oko 999 kuna, a dolazi s 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu podataka.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda