• Motorola Moto G7 namijenjen je prosječnim korisnicima i mlađima, dok Motorola Z3 Play dolazi s dodatnom baterijom
  • Nokia 7.1 ima Android operativni sustav i duplu stražnju kameru
  • iPhone 7 dobro će vas služiti godinama pa je i danas solidan izbor

Svi mi kada kupujemo mobitel želimo za što nižu cijenu dobiti što bolji mobitel, odnosno najbolju funkcionalnost, trajanje baterije, kameru i što god nam je važno od tehničkih specifikacija. Popularni američki magazin Wired nedavno je donio listu najboljih jeftinih pametnih telefona. No, svakako treba reći kako jeftino u Sjedinjenim Državama nije nužno i jeftino kod nas. Na primjer, pobjednički Google Pixel 3A u njih košta oko 400 dolara, pa bi se moglo reći da je to kod nas srednja klasa po cijenama.

1. Google Pixel 3A

U Wiredu kažu kako nećete naći bolji mobitel za ovu cijenu; oni su mu dali čak 9/10. Razloge treba tražiti u činjenici da ovaj uređaj košta oko 400 dolara, a ostavlja dojam kao da košta 800 dolara. Znači da je doista riječ o sjajnom mobitelu. Kamera mu je odlična pa tako ima i Night Sight mod koji omogućava da selfije fotkate i usred noći. Kao minuse izdvajaju to što se ne može bežično puniti, što nije vodootporan i što se ekran ne proteže do samog ruba.

2. Motorola Moto G7

U nas se cijene ovog mobitela kreću od 1800 kuna na više, a radi se o modelu koji je dosta klasičan u svom dizajnu i za koji se ne može reći kako je najcool model na koji ćete naići. No, ima dobru cijenu za ono što nudi, a namijenjen je prosječnim korisnicima pametnih telefona ili mladima. Inače, Wired nije jedini magazin koji je ovaj mobitel stavio na svoju listu fantastičnih uređaja, pa je svakako vrijedan vaše pažnje.

3. Nokia 7.1

Baš smo neki dan razmišljali može li se Nokia vratiti na tržište mobilnih uređaja? Kada kažemo vratiti, mislimo na više od 20 % udjela jer je nekad imala preko 50 %. Tko zna, vidjeli smo svašta, pa vjerujemo i da su ovakve stvari moguće. U tome će im svakako pomoći model 7.1 koja ima Android operativni sustav i duplu stražnju kameru. Na žalost ni ona ne podnosi dobro vodu što joj Wired navodi kao jedan od minusa. Košta nešto više od 2 tisuće kuna.

4. iPhone 7

Da, znamo što mislite - iPhone 7 sigurno ne spada u jeftine uređaje, ali ako gledamo samo one Appleove i odnos kvalitete i cijene, Wired preporučuje baš taj model. Točnije, onaj koji dolazi sa 128 GB. Ocjena koju mu je Wired dao je 8/10, a mi kao korisnici jednog ovakvog modela može samo reći kako se rado odličnom uređaju zbog kojeg nismo ni pomislili prijeći na neki drugi model istog proizvođača. Kao argument zašto odabrati ovaj model navodi se i to što će vas godinama jako dobro služiti.

5. Motorola Z3 Play

Još jedna Motorola na listi je Motorola Z3 Play koja spada u srednju klasu uređaja i ne izdvaja se previše po specifikaciji no ima nešto što joj daje prednost nad drugim sličnim mobitelima. Dolazi naime s dodatnom baterijom koja će uređaju dati još oko 16 sati života što je više nego dobro, naročito ako se nalazite negdje gdje nemate mogućnost punjenja. Možemo slobodno utvrditi kako će se svidjeti ljubiteljima outdoor aktivnosti.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

i7, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX 2060, 17" 144Hz FHD

Razer Blade Pro 17 - moćno prijenosno računalo!

5 kamera s umjetnom inteligencijom!

HUAWEI Huawei Nova 5T