• Model Mini 12 ili 13 namijenjen je onima koji žele manji model
  • Iako manji, oba su modela velika u smislu performansi
  • Apple 12 i 13 Mini su jako brzi i imaju izdržljivu bateriju

Priznajemo, jako nam je drago je da je Apple vratio na tržište pametni telefon s manjim ekranom. Da nismo usamljeni i tom slavlju, pokazuje i jedna od naših najčitanijih tema Pet pametnih mobitela s malim ekranom, koja se i danas rado čita. Korisnici jednako vole velike i male ekrane, a mi smo pobornici ovih potonjih. Apple je u igru vratio i SE model koji je dobio svoju nadogradnju, a sada serije 12 i 13 imaju Mini opcije. I sami smo nabavili Mini pa imamo direktno iskustvo s modelom.

Aple 13 Mini kupite ovdje, a Apple 12 Mini ovdje.

1. Novo upravljanje

Koliko je Apple genijalan u svom korisničkom sučelju i koliko dobro razumije svoju publiku odlično pokazuje novi pokreti prstima kojima dolazite do pojedinih stvari. Sami pokreti manje su važni, želimo skrenuti pažnju na brzinu kojom se na njih priviknete. To smo shvatili istovremeno koristeći stari iPhone 7, koji toliko brzo (kada je riječ o upravljanju) pada u zaborav da je to ogroman plus za Apple.

2. 5G

Kupujete li novi mobitel i ako imate budžet za nešto poput ovih modela, jasno je da je najbolje uzeti i onaj s 5G podrškom. 5G će na mnogo načina promijeniti i unaprijediti naše živote. Kuće i uredi postat će još pametniji, automobili će komunicirati među sobom, transport i tele medicina će doživjeti značajan skok...Za nas možda najvažnije, sve će biti toliko brže, da bi spori internet trebao zauvijek nestati.

3. Brzina

Appleov iPhone Mini 12 dolazi s A14 procesorom, a iPhone Mini 13 s A15 procesom. Oba su jako brza - sve se otvara odmah i dostupno je u sekundi. To se pokazalo i na svim testovima koje možete provjeriti na različitim stranicama koje uspoređuju procesore. Nama se čini još i brže jer smo s modela iPhone 7 skočili na 12, ali to i je realno stanje. Tražite li brz mobitel, iPhone Mini 12 i 13 vas neće razočarati.

4. Dobro dizajniran i izdržljiv

Oba modela, 12 i 13 Mini spadaju u sjajno dizajnirane pametne telefone, koji su uz sve to i jako izdržljivi. Osim toga, otporan je na vodu pa tako ima ocjena IP68 (podržava maksimalnu dubinu od 6 metara, do 30 minuta. I baterija mu je izdržljivija. Tako će po specifikaciji proizvođača, iPhone Mini 12 izdržati do 17 sati reprodukcije videa, dok će 13 Mini izdržati do 19 sati. Napominjemo naravno da trajanje baterije ovisi o tome što s vašim mobitelom radite i koliko ga opterećujete. Po našem iskustvu traje cijeli dan i relativno brzo se puni.

5. Veličina

Jedan od naših prvih i najvažnijih razloga zašto smo se odlučili za model Mini 12 je upravo veličina. U igri je bio i SE2 model, ali je 5G prevagnuo. Oba Mini modela imaju 5,4” ekran (i oba su sjajna) - radi se o OLED zaslonu koji ide od ruba do ruba. No, ovaj model nam stane u prednji džep hlača i možemo s njime upravljati s jednom rukom.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

256MB cache, 7200okr./min, 3.5", za desktop

WESTERN DIGITAL tvrdi disk 8000 GB Gold

16 GB, HX430C16FB4/16 HyperX Fury, DDR4 3000MHz

KINGSTON memorija PC-24000

Printer/scanner/copier, 300dpi, 256M, USB, Wi-Fi

HP Envy 6032 multifunkcijski uređaj All-in-One