• Za one koji trebaju samo telefoniranje tu su jednostavni i jeftini modeli - najjeftiniji košta 122 kune
  • Nokia 3310 iz 2017. dobar je model za one između, koji vole i malo multimedije - ovaj tako dolazi s FM radiom
  • Pametni telefoni s puno prostora za pohranu podataka i velikim ekranom idealni su za baku i djeda

Postoje dvije vrste baka i deda. Prvi su oni koji su objeručke prihvatili novu tehnologiju i služe se njome koliko god mogu, a drugi su oni kojima mobitel služi za telefoniranje i slanje poruka. Ponekad čak i manje i toga, pa ga često ni ne nose sa sobom. No, zbog unuka jedno mora imati pametni telefon kako bi se služili What’s App messengerom, slali i primali fotografije i obavljali slične radnje. Odabrali smo mobitele i za jedne i za druge.

Energizer E10

Tek 122 kune koštat će vas ovaj mobitel, kojima ima 1,8” ekran i 32 MB prostora za pohranu podataka, odnosno 32 MB memorije. Zanimljivo je da ima VGA kameru, ali s ovim funkcionalnostima, vjerujemo da ni ne treba onima kojima je namijenjena. Cijena je izvrsna, to se mora priznati.

Nokia 3310 2017

Za one koji ne trebaju puno, ali ipak traže malo više tu je Nokia 3310 koja košta oko 470 kuna. Ima 2,4” ekran, 16 MB RAM-a i prostor za SD karticu do 32 GB. Starijima će se vjerojatno svidjeti što ima FM radio i bateriju koja će izdržati 22 sata razgovora odnosno 600 sati na čekanju. Inače u ovoj kategoriji ima i Nokia 210, koja košta oko 400 kuna, a koja izgleda doista dobro. Nudi osnovne funkcionalnosti.

Honor 7S DS

S 5,45” ekranom, svi će se obični ranije navedeni mobiteli činiti kao igračke. A u tim godinama u kojima su bake i djede. najčešće je potreban ipak nešto veći zaslon. I to je jedan od razloga zašto je pametni telefon često bolja opcija. Ovaj konkretni model dolazi s 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu podataka (proširivo do 256 GB). Ima dvije kamere, stražnju od 13 i prednju od 15 MP. Cijena mu se kreće oko 664 kune, što je za pametni telefon doista prihvatljivo.

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10 ima 6,2” ekran, 2 GB RAM-a i 32 GB za pohranu podataka. Samsung ne treba posebno predstavljati - poznato je kako se radi o kvalitetnim uređajima u kojima uživaju sve generacije. Ovaj model košta nešto više od tisuću kuna, a ima i dvije kamere - stražnju od 13 MP i prednju od 5 MP.

iPhone 6s

Bake koje su govorile svojoj djeci kako su stalno na mobitelima, i same ne skidaju pogled s njih, sada kad su dobile dobar pametni telefon. Realno, kako smo i napisali, bake i djede s unucima moraju imati mobitel koji ima What’s App, puno prostora za pohranu podataka i dobru kameru za fotografiranje s unucima odnosno snimanje dugačkih video zapisa koje će gledati kad nisu zajedno. Tu je osim Samsunga sjajan izbor i iPhone, u ovom slučaju model 6s koji dolazi s 4,7” ekranom, 2 GB RAM-a i 32 GB za pohranu podataka.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda