• Fairphone ima slogan Mobitel koji brine za ljude i planetu; čini nam se kao dosta dobar koncept
  • Karbonn je jedan od najjačih indijskih proizvođača mobilnih telefona
  • Cosmo Communicator ima QWERTY tipkovnicu i dva ekrana - vanjski od 2” i unutarnji od 6”

Fairphone

Tagline Fairphone telefona je Mobitel koji brine za ljude i planetu. Njegova je misija promijeniti svijet, a njegov proizvođač smatra kako je to moguće kroz cijeli proces proiozvodnje. Filozofija im je raditi dugotrajne mobilne uređaje koji se lako popravljaju i nadograđuju; žele pobijediti trend u kojem korisnici mobitel mijenjaju svaka 24 mjeseca. Kroz svoje programe bore se za veću proizvodnju od recikliranog materijala, a rade i na povećanju zadovoljstva radnika koji rade na linijama za proizvodnju mobitela. Na svemu ovom rade ozbiljno i pokreću niz inicijativa. Sam uređaj ima Android operativni sustav, a košta 450 eura.

Karbonn

Sa sloganom Slavite jednostavnost, svoje mobile uređaje predstavlja Karbonn koji ima velik broj uređaja, što nije čudno s obzirom na tržište na kojem djeluju. Radi se naime o vodežem indijskom proizvođaču mobilnih telefona, koji djeluje i na drugim okolnim tržištima, ali i u Europi. Od njihovih modela izdvajamo Platinum P9 Pro, koji ima dvije stražnje kamere i opciju otključavanja mobitela skeniranjem lica.

Doogee S60/X53

Doogee je jedan od onih pametnih telefona koji će trajati i izdržazi najveće napore jer se radi i mobitelu koji spada u kategoriju robusnih mobitela. S60 dolazi sa 6 GB RAM-a i &$ GB za pohranu podataka, a operativni sustav mu je Android 7.0. X53 nije robusni mobitel, ali je zanimljiv jer mu se cijena kreće oko 400 kuna. Ima 1 GB RAM-a i 16 GB za pohranu podataka.

Cosmo Communicator

O Cosmo Communicatoru i Gemini PDA uređajima smo već pisali nakon što ih je jedan korisnik spomenuo u komentarima, a mi ih brzo zavoljeli. Na oba uređaja radio je Martin Riddiford koji je radio i na Psion 5 seriji. Sami uređaji su specifični po tome što imaju unutarnju QWERTY tipkovnicu. Cosmo ima dva ekrana, jedan vanjski od 2” i unutarnji od 6”, a dolazi s 6 GB RAM-a i 128 GB za pohranu podataka.

Meizu M6

Za Meizu ste vjerojatno čuli, no ako niste skrećemo pažnju na ovaj model s manjim, 5,2” ekranom koji dolazi s 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu podataka. Operativni sustav je Android 7.0, a cijena mu se kreće oko 600 kuna.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Full HD, ULTRA HD, 4K kamera!

OVERMAX X-BEE DRONOVI

Spreman za svaku aktivnost!

HP 250 - 8GB, 256GB

Pouzdan za tvoju efikasnost!

HP 255 G7 - 8GB, 256GB