• Novi Appleov pametni sat donosi poboljšanja u gotovo svim ključnim kategorijama
  • Ipak, zadržao je prepoznatljiv izgled i dizajn
  • Dostupan je u Linksu uz mogućnost otplate na rate

Iako je Apple novu generaciju svog fenomenalnog pametnog sata predstavio tek prije par tjedana za taj se uređaj možete već sad predbilježiti u Linksovom webshopu. Pogledajmo što sve nudi to malo čudo tehnike. Vlasnicima Apple Watcha 5 novo izdanje pametnog sata diva iz Cupertina bit će otprve poznato jer se izgled praktično uopće nije promijenio. Apple Watch 6 dostupan je u četiri boje i tri vrste materijala od kojih je izrađeno kućište. Inačice od aluminija moguće je dobiti u crvenom i plavom izdanju, a onu od nehrđajućeg čelika u zlatnom i sivom. Što se veličine zaslona tiče, na raspolaganju su dva modela: od 40 i 44 milimetra. U oba izdanja riječ je o OLED zaslonu osjetljivom na dodir, sa značajkom Always-On koja drži prikaz važnih podataka i obavijesti vidljivim dok je zaslon neaktivan.

Poboljšane značajke za praćenje zdravstvenog stanja

Pod haubom je novi procesor S6 koji bi - kako tvrde u Appleu - trebao biti za petinu brži i jači od prethodnika. Nastao je temeljem procesora A13 Bionic, inače izrađenog za pametni telefon iPhone. Apple Watch serije 6 dolazi s novim senzorom s crvenim svjetlom koji se sastoji od četiri LED klastera i četiri fotodiode kako bi mogao reflektirati boju krvi i tako odrediti razinu zasićenosti krvi kisikom. Prateća aplikacija Blood Oxygen može mjerenje napraviti na zahtjev ili pratiti kretanje razine kisika u krvi dok spavate. Također može izraditi elektrokardiogram. Dovoljno je dotaknuti krunu sata i zadržati pritisak 30 sekundi kako bi doznali je li sve u redu s ritmom vašeg srca. Pomoću nove aplikacije Sleep možete pratiti duljinu i kvalitetu spavanja, kao i postaviti vlastite ciljeve kako bi poboljšali san. Uz hrpu značajki namijenjenih vježbanju Apple Watch 6 vas također može potaknuti i motivirati ako posustanete, omogućiti dijeljenje postignuća u tjelovježbi s drugima, postavljanje i prihvaćanje izazova kako bi se mogli natjecati... Ali, također vas može i zabaviti zahvaljujući pristupu ogromnom katalogu s desecima milijuna pjesama, podcasta i audio knjiga.

Uključen i roditeljski nadzor

Kao i prethodna generacija, Apple Watch 6 opremljen je baterijom koja može raditi do 18 sati bez punjenja, čak i ako ovaj pametni sat često koristite za pregled podataka o vašem zdravstvenom stanju. Kad se isprazni napunit ćete ju za sat i pol, za sat kraće nego što je trebalo za Apple Watch 5. Apple Watch 6 također dolazi s načinom rada Family Setup. O čemu se radi? Pa, riječ je o alatu za roditeljski nadzor pomoću kojeg možete pratiti Appleov pametni sat koji ste dali djetetu čak i ako dijete nema svoj iPhone. Možete ga upotrijebiti kako bi blokirali korištenje tijekom određenog razdoblja (recimo, dok je dijete u školi ili dok uči), odredili kojim aplikacijama dijete može pristupiti, provjeriti gdje se dijete nalazi i tome slično. Također dolazi s novim izdanjem operativnog sustava WatchOS, u kojem između ostalog možete naći i nekoliko novih lica sata.

Apple Watch 6 već sad možete prednaručiti u Linksovom webshopu. Po cijeni od 3409 kuna dostupan je sivi model aluminijskog kućišta, promjera 40 mm, s ugrađenim GPS-om i crnim sportskim remenom tvrtke Nike. Uz jamstvo na godinu dana možete računati i na mogućnost otplate na rate.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda