• Sredinom dvijetisućitih Nokia je jako gurala fashion telefone
  • Danas je Samsung Galaxy Flip Z fashion telefon - namijenjen onima koji se žele istaknuti
  • I na predstavljanju ovog mobitela o njemu se pričalo kao fashion telefonu

Sredinom dvijetisućitih glavna tema u telekomunikacijskom svijetu bili su fashion telefoni. Nokia je tu priču jako gurala i to kroz dosta svojih modela, na kojima su surađivali s poznatim dizajnerima. Dobro se sjećamo kad nam je u ruke došla nova fashion kolekcija nazvana L’Amour, inspirirana dvadesetim godina prošlog stoljeća. Bila je to radikalna linija jer se u njoj nalazio model kakav vjerojatno više nikada nećemo vidjeti - 7280, bez tipkovnice.

Upravo smo taj model 2005. godine testirali. Umjesto tipkovnice imali ste tzv. click wheel, kotačić sličan onome na iPodu, tada najpoželjnijem gadgetu i mp3 playeru. U Nokiji su ga zvali Navi spinner. Po našem sjećanju i pisanju, upotreba kotačića je bila jednostavnija negoli se čini no sigurno je kako je bila potrebna određena količina učenja i prilagodbe. Korištenje uređaja bez tipkovnice testirali smo pisanjem poruke. S normalnom tipkovnicom i na uređaju koji je ima, napisali smo je za 10 sekundi, a s modelom 7380 bilo nam je potrebno 30 sekundi što je definitivno previše. Ovo nije bio Nokijin prvi izlet u fashion svijet. Povijest njihove fashion linije ide još u 1999. godinu kada je Kenzo dizajnirao model 8210, koji je bio manje radikalnog, a više klasičnog dizajna, no svejedno je plijenio pažnju svojim odličnim izgledom i jednostavnošću.

Samsung Galaxy Flip Z je fashion telefon

Magazin Fast Company utvrdio je kako novi Samsung pametni telefon Galaxy Flip Z, fashion telefon. Kako su pisali, na predstavljanju u Velikoj Britaniji, tamošnja je šefica marketinga Rebecca Hirst ovaj model predstavila kao luksuzni, a jedva i da se dotakla specifikacija uređaja. Nazvala ga je “statement smartphone,” što jasno govori da ciljaju na publiku koja njime nešto želi poručiti. A to je da se žele razlikovati, biti drugačiji, ali i privlačiti pažnju. A Galaxy Flip Z je nesumnjivo model koji privlači pažnju i koji će svatko poželjeti primiti u ruke.

Baš je takav slučaj bio i s Nokijom 7280 - radilo se o toliko drugačijem telefonu da ste ga morali pobliže promotriti. No, kod Galaxy Flip Z modela tu nije kraj, jer će u prodaji biti i specijalno izdanje, nastalo suradnjom između Samsunga i dizajnera Toma Browna. “Ovo je prvenstveno fashion telefon,” rekao je i Drew Blackard iz američkog Samsunga. “ Za ovaj model ne postoji demografija, on je više za ljude koji se žele istaknuti.” A njih, to znamo, ima u svim dobnim skupinama. Sam uređaj premijerno je predstavljen na dodjeli Oscara, pa i to nešto govori o tome što želi postati.

A hardver?

I nama je Samsung Galaxy Flip Z jako privlačan - mi padamo na fashion telefone, ali bitan nam je i hardver. Glavni ekran je 6,7”, dok je onaj manji 1,1” 300x112 rezolucije. Prednja kamera ima 10 MP, a stražnje dvije 12 MP. Dolazi i s 8 GB RAM-a te 128 GB prostora za pohranu podataka. Samsung Galaxy Flip Z spada u mobitele koji će korisnici voljeti i koji ulazu u kategoriju pametnih telefona koji će promijeniti način na koji se njima služimo.

Ponudu Samsung pametnih telefona provjerite ovdje.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001