• Huntdown je inspiriran akcijskim filmovima osamdesetih
  • Say No! More je prva igra iz NPG žanra (NO! Playing game)
  • Night in The Woods se zbiva u malom američkom gradiću i izgleda odlično

Godina se približava kraju i vrijeme je za različite preglede, pa i onaj najboljih mobilnih igara. Mobilna gaming industrija raste munjevitom brzinom i generira hrpu love. Po Statisti čak 50 % prihoda u gamingu dolazi od igranja na pametnim telefonima. Do 2023. godine ovo tržište bi trebalo težiti preko 100 milijardi dolara, a samo u Sjedinjenim Država danas teži oko 20,45 milijardi dolara. Igara je puno no nije ih lako napraviti niti se probiti na ovo tržište. Iza svake igre stoji puno rada i ulaganja, pa se iskreno divimo svima koji se probiju. I jako nam je drago što tu ima i onih iz Hrvatske kojima to uspijeva. Tako Escape Simulator koji je napravio Pine Studio ima na Steamu 506 recenzija koje su jako pozitivne - čak 96 % korisnika ju je tako ocijenilo.

OTKRIJTE VELIK IZBOR GAMING MOBITELA OVDJE.

Istražili smo koje su najbolje igre ove godine, pouzdajući se u ocjene publike i kritike, ali i prihode.

Harry Potter: Magic Awakened

Ova igra izašla je u rujnu, a prihod joj je već na 138 milijuna dolara. Sama igra ima više asova u rukavu zahvaljujući kojima joj je uspjelo postati hit. Prvi je naravno Harry Potter. Radi se o fantastičnom serijalu koji ima velik broj obožavatelja, a koji rado preuzimaju njegovu ulogu u igrama. Drugi je kinesko i okolno tržište na kojem je ogroman hit, a naravno, pomoglo je i što je igra odlična.

Another Eden

Magazin Pocket Gamer ima na svojoj listi najboljih igara, onih kojima je dodijelio 5/5 devet naslova, a među njima je i ovaj. Napisali su da je “narrative game changer” iz čega je odmah jasno da je riječ o igri koja mijenja pravila i unosi nova, svježa, bolja i igrivija. U igri, vi ste Aldo, putnik kroz vrijeme, koji spašava svoju otetu sestru. Spašavanje se pretvara u nešto sasvim drugo i odjednom, kako to biva, sudbina cijelog svemira je u vašim rukama.

Nova Island

Ova je igra po nekima veliko iznenađenje i to prije svega jer ne dolazi kao ekskluzivan sadržaj neke od platformi, nije nastala pod okriljem velikog proizvođača igara. Osim toga, radi se i besplatnoj multiplayer kartaškoj igri koja također ima jedinstvenu mehaniku i predstavljam “najšarmantnije iznenađenje godine.”

Say No! More

Volimo igre koja imaju neobičnu priču! A ova sigurno spada među takve jer se u njoj nalazite u svijetu u kojem na radnom mjestu, kao intern, govorite samo NE! Radi se, negdje smo pročitali, o prvoj NPG igri (NO! Playing game), što je već samo po sebi iznimno zabavno. A takva je i igra kažu oni koji su je igrali - presmiješna one button igra u kojoj ćete uživati. Pogledajte gameplay:

Behind the Frame: The Finest Scenery

Pocket Gamer i ovu je igru nagradio s 5/5, napisavši kako bi cijeli dan mogli uživati u njoj, jer donosi malo boje, komadić tuge. Podsjeća na filmove koje je napravio Studio Ghibli, a koji je osnovan 1985. godine u Japanu. Među najpopularnijim filmovima je Spirited Away, a pet su puta bili nominirani za Oscara. Ovu igru potpisuje indie Silver Lining Studio, kojima je ovo prva igra (barem pod tim imenom). Zaključak kritičara je da kako je ovo igra koju želite igrati nakon napornog radnog dana, kad umorni legnete u krevet. Pogledajmo:

Cozy Groove

Jupiter Hadley napisala je u svojoj recenziji da je poželjela zaigrati ovu igru čim je čula da je slična igri Stardew Valley. A ta je igra legendarna. Nećemo ulaziti u previše detalja, tek ćemo spomenuti kako je Stardew Valley razvio Eric Barone koji je na igri radio sam četiri godine i kako se isplatilo - prodala se do danas u preko 15 milijuna primjeraka. Cozy Groove ima i na Steamu sjajne ocjene, a preko dvije tisuće igrača i igračica ocijenilo ju je vrlo pozitivno. Pogledajte i isprobajte:

Five Dates

Ovo je igra u kojoj pronalazite partnera ili partnericu, idete na virtualne izlaske, upoznajete ljude s kojima ste izašli...Oni koji su igru igrali kažu kako Five Dates jako dobro prikazuje uzbuđenje i neizvjesnost oko izlaska i susreta. Ova interaktivna rom com igra dobro prolazi i na Steamu na kojem ima pozitivne ocjene, a i među većinom onih koji su je po zadatku recenzirali. “Upravo je ova igra ono što mi sada treba,” pisali su.

Huntdown

Već po naslovnici ove igre jasno vam je da je nabrijana akcija, inspirirana akcijskim filmovima - osamdesetih. Radnja joj se zbiva u distopijskoj cyberpunk budućnosti, u kojoj vi preuzimate ulogu lovca na glave. Igra je u mnogim magazinima koji o igrama pišu pobrala čiste desetke, a korisnicima se sviđa old school stil kojim je rađena. Definitivno nešto za nas.

Night in The Woods

Ova nam se igra čini kao da spada u one koje ćete početi igrati i zaboraviti na sve ostalo. U njoj, preuzimate ulogu djevojčice mačke Mae, koje je odlučila malo prekinuti studij i doći kući. Kuća je malo gradić Possum Springs, koji je nekad bio rudarski grad, a sada je prepun malih trgovina i businessa. Vi naravno preuzimate ulogu Mae i kroz svaki njen dan otkrivate više i njenoj prošlosti i budućnosti.

Overboard!

Prodano! To je naša reakcija na priču iz ove igre. A ona kaže: vi ste Veronica Villensey, starleta koja nekad u tridesetim godinama prošlog stoljeća napušta Veliku Britaniju i odlazi brodom prema Sjedinjenim Državama. No, vaš je suprug ubijen i vi morate riješiti ubojstvu u osam sati koliko je preostalo do dolaska u New York. Dijalozi su zabavni, likovi sjajni, kažu gameri i gamerice koji su ovu igru igrali. Pogledajte i zaigrajte ako vam se sviđa:

The Oregon Trail

Nastavak originalnog Oregon Traila ima 76/100 na Metascoreu. Inače, originalni The Oregon Trail spada među legendarne igre sedamdesetih i osamdesetih, i često ju se spominje u različitim kontekstima. Do 2011. prodana je u 65 milijuna primjeraka, a popularnost treba zahvaliti i činjenici da je u devedesetima i dvije tisućitima dolazila često s novim računalima. Od originalne verzije izašle 1974. godine, pojavila se još puno puta u obnovljenim izdanjima, a posljednje je upravo ovo:OTKRIJTE VELIK IZBOR GAMING MOBITELA OVDJE.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Jedinstveni smartphone izdržljivog procesora s 128GB memorije te vrhunskom kamerom.

iPhone 13 Pro Max

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

HUAWEI MateView GT

Gigabit Starter komplet olakšava stvaranje HomePlug mreže pri brzinama do 1000Mbps.

D-LINK powerline adapter