• Nije vam svejedno kakve će fotografije raditi vaš novi mobitel?
  • Izdvojili smo pet pametnih telefona s trenutno najboljim kamerama
  • Svih pet odabranih modela dostupni su uz snižene cijene u Linksu

Ni ove godine na tržištu ne nedostaje pametnih telefona s fantastičnim kamerama. Izdvojili smo pet modela koje morate imati u vidu ako su vam odlične fotografije i video važni u životu. Svi odabrani modeli su na sniženju u Linksu.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Top model južnokorejskog proizvođača dolazi sa četverostrukom stražnjom kamerom koju predvodi širokokutna leća sa senzorom od 108 megapiksela i otvorom blende f/1.8, ultraširokokutnom s 12 MP i f/2.2 te dvije telefoto leće. Jedna od telefoto leća je periskopska s 10 MP i f/4.9, dok je druga obična s 10 MP i f/2.4. Obje imaju optičku stabilizaciju slike i optički zoom (do 10x). Stražnja kamera podržava snimanje videa razlučivosti do 8K pri 24 sličice u sekundi. Sprijeda je širokokutna kamera s 40 MP i f/2.2, kojom možete snimati video razlučivosti do 4K pri 60 sličica u sekundi. Na raspolaganju je također i niz posebnih mogućnosti i načina rada namijenjenih kamerama. Među njima se izdvaja Director's View, pomoću kojeg je moguće snimati sa stražnjom i prednjom kamerom istovremeno. Samsung Galaxy S21 Ultra možete nabaviti u Linksovom webshopu po sniženoj cijeni (9.119,05 umjesto 9.599 kuna), uz mogućnost besplatne dostave na željenu adresu i dvije godine jamstva.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei već godinama proizvodi pametne telefone s odličnim kamerama. Model Mate 40 Pro nije u tome iznimka. Naprotiv, ovaj pametni telefon ima izvanredan postav kamera s kojim možete snimati sve, od pejzaža preko portreta do makro fotografije, čak i u uvjetima slabe rasvjete. Straga je trostruka kamera sa širokokutnom lećom od 50 MP i f/1.9, periskopsku telefoto s 12 MP, f/3.4 i peterostrukim optičkim zoomom te ultraširokokutnu s 20 MP i f/1.8. Prednja kamera ima senzor od 13 MP i otvor blende f/2.4, plus dubinski senzor. Obje kamere snimaju video razlučivosti do 4K pri do 60 sličica u sekundi. Dostupan je niz praktičnih i zanimljivih načina rada, poput primjerice onog namijenjenog snimanju Mjeseca.

Apple iPhone 12 Pro Max

Najveća Appleova dvanaestica ponudit će vam četverostruku glavnu kameru, sastavljenu od širokokutne leće s f/1.6, ultraširokokutne s f/2.4 i telefoto s f/2.2. Sve tri imaju senzore od 12 MP, a uz njih je i dubinski senzor ToF s LiDAR-om. Prednja je kamera dvostruka, sa širokokutnom lećom od 12 MP i f/2.2 te dubinskim senzorom SL 3D. Obje kamere mogu snimati video razlučivosti do 4K pri do 60 sličica u sekundi. Izdvaja se sjajnim snimkama po noći i općenito u uvjetima slabije rasvjete. Ima čak i poseban način rada za snimanje portreta noću. No, uz to nudi i mogućnost obrade fotografija na samom uređaju, kao i tehnologiju Dolby Vision za snimanje videa. Apple iPhone 12 Pro Max je dostupan u Linksovom webshopu uz sniženu cijenu (10.924,05 umjesto 11.499 kuna), besplatnu dostavu i jednogodišnje jamstvo.

Samsung Galaxy S21+

Među modelima iz serije Galaxy S21 ovaj ima vjerojatno najbolje kamere, iako ne može tako dobro zumirati kao S21 Ultra. Stražnja kamera dolazi s telefoto lećom sa 64 MP i f/2.0 (plus optička stabilizacija slike), ultraširokokutnom s 12 MP i f/2.2 te širokokutnom s 12 MP i f/1.8. Snima video razlučivosti do 8K pri 24 sličice u sekundi. Prednja kamera je također širokokutna, opremljena senzorom od 10 MP i otvorom blende f/2.2. Snima video razlučivosti do 4K pri 60 sličica u sekundi. Samsung Galaxy S21+ je također na sniženju u Linksovom webshopu (8.074,05 umjesto 8.499 kuna), uz besplatnu dostavu i dvogodišnje jamstvo.

Apple iPhone SE 2

Tražite li jeftiniji i kompaktniji uređaj s vrhunskom kamerom, tu je najmanje izdanje Appleovog pametnog telefona s po jednom kamerom sprijeda i straga. Stražnja je širokokutna s 12 MP i f/1.8 te snimanje videa do 4K pri do 60 sličica u sekundi, dok prednja nudi sedam MP i f/2.2, a video snima do razlučivosti 1080 p pri 30 sličica u sekundi. Uz podršku procesora Bionic A13 i sofisticiranog softvera iz ovih naizgled skromnih specifikacija moguće je izvući iznenađujuće puno. Apple iPhone SE2 naći ćete u Linksovom webshopu po sniženoj cijeni (3.799,05 umjesto 3.999 kuna), uz jednogodišnje jamstvo.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bez punjenja baterije i do 12 sati

APPLE MacBook Air 13

Spremi se za izazove unaprijed

GARMIN Fenix 6