• Cijena mobitela u ovom trenutku je 3.099 kuna
  • Osim 5G podrške ima i 12 GB RAM-a te 256 GB prostora za pohranu podataka
  • Dolazi i s podrškom za NFC

Kad smo početkom 2019. pisali o skorom dolasku 5G mreže, koji je na tadašnjem CES-u jako promoviran, pričalo se kako će potrajati dok proizvođači ne uhvate korak s mrežom. No to se pokazalo netočno jer već danas imamo velik broj 5G uređaja čija cijena ne spada u viši cjenovni razred. Inače, trenutno najjeftiniji 5G mobitel je Motorola G50, čija cijena iznosi 1.599 kuna. Među 5G mobitele koji spadaju u - rekli bi - niži srednji cjenovni razred spada i nedavno pristigli Nord CE 5G, čija je cijena u ovom trenutku 3.099 kuna.

Bogat hardver

Osim 5G mreže, ovaj se pametni telefon može pohvaliti i dosta jakom hardverskom podrškom. Tako dolazi s čak 12 GB RAM-a odnosno s 256 GB prostora za pohranu podataka, što bi trebalo biti i više nego dovoljno za sve vaše podatke. Ekran je AMOLED 6,43” i također spada u jake snage ovog uređaja - čak ga je i popularna GSM Arena istaknula kao veliki plus. Osim toga, kao pluseve naveli su kompaktan i lagani dizajn, podršku za NFC, a pohvalili su u sjajnu bateriju. Baterija sigurno spada u jednu od glavnih funkcionalnosti na koje korisnici obraćaju pažnju danas kada kupuju mobitel. Ova će izdržati 32 sata razgovora, 17:32 sati surfanja po internetu, odnosno 23 sata gledanja video zapisa.

Fotografije iznad prosjeka

Nord CE 5G ima tri stražnje kamere (64 + 8 + 2 MP) i prednju selfie kamerom od 16 MP. Profesionalni recenzenti utvrdili su kako ovaj pametni telefon glavnom kamerom snima iznad prosječne fotografije u odnosu na cjenovni razred u kojem se nalazi. I selfije su pohvalili, a to je danas, vjerujemo, i više nego važno naročito ako ćemo suditi po objavama na društvenim mrežama. Kako smo već i napisali, po nama, glavna prednost ovog mobitela je 5G podrška zajedno s jakim hardverom odnosno 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu podataka. Već danas je 5G u Hrvatskoj raširen i brzine koje postiže su fantastične - o njima smo nekada mogli samo sanjati.

KUPITE GA OVDJE.

5G uređaji niže cijene

Ukoliko vam je 5G jedini faktor odluke, a tražite mobitele s podrškom za ovu mrežu iz nižeg cjenovnog razreda, provjerite što nudi Motorola G50, čija je cijena 1.599 kuna ili Poco M3 Pro, koji dolazi s cijenom od 1.699 kn. Za istu cijenu možete dobiti i Samsung Galaxy A22 5G.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

5G NE, 6.55", 8GB, 128GB, Android 11, crni

XIAOMI 11 Lite Smartphone

In-ear i naglavne, više modela

SENNHEISER slušalice

Pogledaj ponudu u nastavku i iskoristi odličnu priliku

Velika ponuda Lenovo prijenosnih računala sada uz popust -10%