• Apple Watch 7 dolazi 15. listopada
  • Ima veći ekran u odnosu na prethodni model i brže se puni
  • Cijena mu je 3.439 kuna

Kada je Apple 2015. godine predstavio svoj prvi pametni sat, bilo je jasno da je riječ o hitu. Nakon iPhonea i iPada, nitko nije sumnjao da ova tvrtka ima sve što treba da na tržište izbaci sjajni novi proizvod. Kao što znamo, Apple se ne zadovoljava slabim rješenjima i puno polaže kako u dizajn tako i u funkcionalnost. Samo u drugom kvartalu 2015. Apple je prodao 4,2 milijuna satova, a danas se govori o brojci od oko 100 milijuna korisnika.

Ne čudi da ljudi vole Apple Watch. Riječ je o sjajnom komadu tehnologije na ruci, koji ima doista impresivan set funkcionalnosti. Kao vlasnici jednog modela, možemo samo reći kako smo iznimno zadovoljni s ovim proizvodom, koji povremeno zna biti i dosadan - podsjeća vas da se ustanete ako dugo sjedite, govori vam kada da pustite sve i samo dišete, prati zdravlje, mjeri pretrčane kilometre. To i jest bio naš motiv za kupovinu - trčanje. I tu je stvarno dobar! Prije toga smo imali sat za trčanje drugog proizvođača koji se često mučio da uhvati GPS, dok s Appleom to nikada nije bio problem.

Apple Watch 7

U liniji Apple satova je i model SE, koji je kritičarima jako svidio jer nudi gotovo sve što i šestica, za manje novaca. Cijena mu je trenutno 2.499 kuna i sigurno može na listu želja ili odmah u košaricu. Želite li ipak nešto novije, za vas je Apple Watch 7, koji već danas možete prednaručiti, a koji je u prodaji od 15. listopada. Apple Watch 7 ima retina zaslon, koji je uvijek uključen, a koji i 70 % jače svijetli u zatvorenom prostoru kad imate spuštenu ruku. Za one koji vole dizajnerske detalje, sat je dostupan u tri materijala - titaniju, nehrđajućem čeliku i 100% recikliranom aluminiju. Cijena mu iznosi 3.439 kuna.

QWERTY

Sedmica dolazi s QWERTY tipkovnicom po kojoj će sigurno biti izazovno tipkati, ali koja će biti jako korisna. Nama se, moramo priznati, svidjelo odgovarati na poruke jednim emotikonom. QWERTY tipkovnica dolazi zato što Watch 7 ima veći ekran od modela Apple Watch 6 i to za 20 %. Veći ekran istovremeno znači i lakše čitanje sadržaja s ekrana. Naglasak je i, kako smo već spomenuli, na jačem osvjetljenju, što je posebno korisno kada se bavite nekom sportskom aktivnošću. Baterija bi trebala trajati isto kao i na modelu 6, no za razliku od nje Sedmica se brže puni i to za 33 % u odnosu na prethodni model. Dakle, još nismo dobili bolju bateriju, ali smo dobili opciju da je brže napunimo usred dana. Inače, nama na petici traje cijeli dan, čak i kada trčimo.

Watch OS 8

Sa Sedmicom dolazi i Osmica - OS 8. On će naravno biti dostupan i na starijim verzijama satova. Apple od noviteta izdvaja uspomene koje će vam dnevno prikazivati na satu, nešto kvalitetniji prikaz fotografija na današnji dan, lakše dijeljenje fotografija uz tek par dodira na sat, bolja povezanost s pametnim domom, poboljšani novčanik, fokus i mindfulness funkcionalnosti…

Puno je razloga za nabaviti Apple sat, i najnoviji model i neke od starijih. Sigurni smo da vam može pomoći da popravite kvalitetu života i imate bolju kontrolu nad njegovim pojedinim dijelovima.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T