• Novi top model Appleovog pametnog sata, predstavljen u rujnu, stigao je i u naše trgovine
  • Ne samo što je tehnološki napredan, već ga je moguće upotrijebiti u raznovrsne svrhe i namjene
  • U Linksu ga možete nabaviti za 3.649 kuna

Tražite li novi pametni sat, teško ćete naći nešto bolje od Apple Watcha S6. Ovaj tehnološki napredni uređaj, dostupan u Linksovim trgovinama i webshopu po cijeni od 3.649 kuna, dolazi s nizom raznovrsnih značajki mogućnosti. Primjerice, nova aplikacija Sleep ne samo što prati vaše spavanje, već ju možete upotrijebiti kako bi izradili raspored i učinili vaš odlazak na počinak što redovnijim.

Pazi na vaše zdravlje

Apple Watch S6 može pratiti otkucaje vašeg srca i držati ih na oku kako bi vas upozorio putem aplikacije Heart Rate kad uoči aritmiju i druge nepravilnosti. Plus, tu su i elektrokardiogram (EKG) kojeg možete ponijeti sa sobom praktično bilo kamo, kao i mogućnost mjerenja razine kisika u krvi. Može prepoznati kad ste doživjeli neugodan pad ili drugu sličnu nezgodu te vas povezati s hitnim službama ako ste zbog ozljeda ili situacije u kojoj ste se našli nepokretni.

Ova značajka može biti naročito korisna za starije osobe koje žive same. Pomoć možete pozvati i duljim pritiskom na krunu sata smještenu na desnom bridu uređaja. S6 također može prepoznati kad perete ruke i potaknuti vas da to učinite temeljito kako biste smanjili mogućnost širenja virusa, pa i podsjetiti vas na pranje ruku čim stignete kući. Naravno, nudi i širok raspon mogućnosti za praćenje i bilježenje raznih vrsta tjelovježbe i fitnessa. No, ujedno ga možete upotrijebiti za praćenje menstrualnog ciklusa, ali i razine okolišne buke.

Svestran i uvijek blizu

Kad je povezan s iPhoneom, Apple Watch 6 može poslužiti kao digitalni novčanik, upogonite li na njemu servis Apple Pay, kao i za primanje te slanje novca. Njime možete komunicirati s Appleovom digitalnom pomoćnicom Siri i pitati ju glasovno što god vas zanima. Izdanje operativnog sustava watchOS 7 ima niz zanimljivih značajki, među kojima ćemo ovom prilikom izdvojiti Family Setup, koja omogućava da jedan S6 koristi više osoba, čak i ako nemaju vlastiti iPhone. Ti dodatni korisnici mogu biti, primjerice, vaša djeca. A njima je namijenjen i niz posebnih značajki namijenjenih kako njima, tako i vama kako bi vam olakšala praćenje i nadzor korištenja pametnog sata.

Ako izgubite ili zametnete vaš iPhone, možete ga pronaći pomoću Apple Watcha S6. Dovoljno je kucnuti dugme Ping iPhone i osluhnuti odakle se smartfon javlja ili uključiti baterijsku svjetiljku na njemu kako biste ga lakše uočili. Naravno, poslužit će i kao daljinski upravljač za puštanje glazbe ili okidanje fotografije na vašem iPhoneu, ali i za upravljanje Apple TV-om. A cijelo vrijeme vam je na dohvat ruke, doslovno. No, jeste li znali kako S6 možete upotrijebiti i kako bi probudili vaše prijenosno računalo Mac? Da, i to je moguće. Jednom kad ih povežete dovoljno je postaviti S6 blizu Maca kako bi se aktivirao, i to bez lozinke.

Na kraju, na raspolaganju je velik broj raznovrsnih lica sata koja možete prilagoditi svojim potrebama i željama, kao i narukvica (uključujući novopridošle Solo i Braided). U Guardianu su Apple Watch S6 nazvali najboljim pametnim satom na tržištu. Engadget ga hvali zbog brzine rada i punjenja, a Tech Radar zbog značajki poput praćenja spavanja i zaslona Always-On.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Elegantan dizajn, 2GB, 32GB, 4G/LTE.

Tablet HUAWEI MediaPad T3

6.67", 6GB, 128GB, 64MP, trostruka kamera

Smartphone XIAOMI MI 10T

Snažne i produktivne aplikacije, godišnja pretplata

MICROSOFT 365 Personal