• TCL - kažu glasine - ima novi tablet-telefona s ekranom koji se “rasteže”
  • Ovaj je proizvođač predstavio na CES-u svoj savitljivi pametni telefon koji bi trebao imati pristupačnu cijenu
  • Tablet-telefoni popularna su kategorija koja bi mogla promijeniti način na koji se služimo mobitelima

Uzbudljiv je svijet mobilnih telefona, iako se najpopularniji mobilni sajam - onaj u Barceloni - neće održati. Kako smo već i pisali, pred nama je godina savitljivih telefona. Najveća buka digla se oko Samsungova Fold modela, i to zato što je imao problema s ekranom, ali i jer se radi o najvećem proizvođaču pametnih telefona, odnosno jednom od njih. Nakon njih mediji su pažnju usmjerili prema novom, savitljivom Motorolinom Razr modelu, koji je sjajno riješio prednji ekran. Naime, preko njega možete obavljati većinu važnih stvari - vidjeti poruke i slično - što je sa strane korisničkog iskustva odlično. Svi su redom nahvalili ovakav pristup, a pojavila se i teorija kako je upravo Motorola sa svojim Razr modelom pritisnula Samsung. Kako se kaže, diše im za vratom. Da tu im a nešto pokazalo se na dodjeli Oscara na kojoj je Samsung predstavio Galaxy Flip Z, model sa savitljivim ekranom koji neodoljivo podsjeća na - Razr. No i taj ima problema s ekranom, a i o Razr modelu i njegovom ekranu se dosta piše.

TCL ima rješenje

I dok većina proizvođača igra na atraktivniji pristup savijanja ekrana, neki su se proizvođači odlučili na drugačiji smjer. Među takvima je TCL koji, čini se po glasinama koje kruže internetom, a koje je objavio CNet ima novi model u planu. Radi se također o tablet-telefonu, no koji nema ekran koji se savija već onaj koji se može razvući, što je rješenje koje do sada nismo vidjeli, ali sigurno spada u zanimljivija. Iz fotografija koje su procurile ipak nije sasvim jasno gdje se skriva drugi ekran niti kako bi ovaj model trebao funkcionirati. Kako su pisali i drugi mediji, sve ovo zanimljivo izgleda na fotografijama no tek treba vidjeti kako će sve to izgledati na konkretnom proizvedenom modelu. Kako je pisao CNet, ovaj je model trebao biti najavljen na Mobile World Congressu, ali kako je ovaj otkazan, to se nije dogodilo.

TCL-ov set za pobjedu

Inače, TCL je na ovogodišnjem CES-u predstavio nekoliko modela s kojima želi privući širu publiku. I oni imaju svoj model sa savitljivim ekranom, a tu je još model TCL 10 5G koji bi trebao koštati ispod 500 dolara. TechRadar kratko se družio s prototipom pa su napisali kako je veliki plus ovog modela upravo činjenica da se radi o jeftinom 5G modelu, ali koji dolazi s ne toliko atraktivnim hardverom. I njihov savitljivi model trebao bi imati nisku cijenu, što će, smatraju u TechRadaru i mi se slažemo, izvršiti pritisak na sve druge proizvođače da izađu s takvim modelima. A koliko vidimo, mnogi to i čine. Nama je nekako zanimljiviji segment jeftinih 5G modela, jer će se tek ulaskom 5G tehnologije u širu javnost, ona poprimiti svoj pravi oblik. Naravno, ne žalimo se ni na sve inovacije koje viđamo u posljednjih godinu dana - ova hibridna kategorija mobitela i tableta mogla bi promijeniti način na koji se služimo pametnim telefonima. Jako nas zanima s čim će Apple izaći na tržište i kako će on odgovoriti na ovaj trend.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001