• Dell XPS 13 ima bateriju koja traje više od 12 sati
  • Lenovo Yoga 520 je 2 u 1 laptop
  • Asus ZenBook 3 PRO teži tek 0.91 kg

Bez obzira jeste li freelancer koji tumara svijetom i radi iz svih gradova svijeta ili vam je posao jednostavno takav da ste često na putu, s vama je uvijek laptop. S obzirom na to da je riječ o ključnom alatu s kojim zarađujete za život, važno je odabrati pravog suputnika. Kategorija iz koje ga odabirete ovisi o vašem poslu - ako se bavite videom, gledat ćete kategoriju Multimedijalni laptopi. No, za većinu putnika ipak je najčešća upravo ova kategorija - ultralaki laptopi.

1. Dell XPS 13

Tek 1,24 kg teži ovaj Dellov mališan koji se može pohvaliti s popriličnom količinom nabrijanih funkcionalnosti. No, najbolja od svih je baterija koja traje dugačkih 12 sati i 30 minuta! Osim toga, tu je SSD disk od 512 GB, 8 MB RAM-a i Windowsi 10. Toliko je impresivan da morate pogledati video:

2. MacBook Air 13”

MacBook Air težak tek 1,35 kg i to ga stavlja na prva mjesta kada je riječ o laptopima za putnike. Njegov SSD disk podići će sustav za čas, a lakoća s kojom se na njemu radi je već dobro poznata. Dolazi sa 128 ili 256 GB prostora za pohranu podataka i poprilično izdržljivom baterijom koja će podnijeti i do sedam sati bez punjenja.

3. Lenovo Yoga 520

Ovaj 2 u 1 laptop dolazi s osmom, posljednjom generacijom Intelovih procesora, koji će u suradnji s 8 GB radne memorije i SSD diskom osigurati neometani rad. Baterija traje nešto više od deset sati, a laptop je težak 1.74 kg. Njegova najveća prednost je što se radi o 2 u 1 uređaju.

4. Asus ZenBook 3 PRO

Baš kad ste pomislili da ne može lakše, pred vama se stvorio Asusov ZenBook koji nema ni 1 kg. Specifikacija kaže 0.91 kg s baterijom, a to je stvarno jako malo. Nema SSD disk, ali zato ima 16 GB RAM-a koji će sigurno pomoći da sve radi brzo.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI