• Appleovom ultratankom prijenosnom računalu i danas je teško naći premca
  • Kao stvoreno je za digitalne nomade, odnosno sve koji su često na putu ili terenu
  • Linksovom webshopu dostupno je uz jamstvo, besplatnu dostavu i mogućnost otplate na rate

Koliko ste se puta dosad našli u situaciji da vam kralježnica i leđa općenito počinju stvarati probleme zbog toga što stalno teglite velik i težak laptop sa sobom s jedne lokacije na drugu? Ili vas je baterija iznevjerila u presudnom trenutku, a utičnice nije bilo nigdje u blizini ni za lijek? Apple je kao rješenje tih problema ponudio MacBook Air. Prvo izdanje tog nevjerojatno tankog prijenosnog računala s izdržljivim aluminijskim kućištem još je davne 2008. godine u svom prepoznatljivom stilu predstavio osobno prvi čovjek te tvrtke Steve Jobs. I danas, dvanaest godina kasnije, teško je naći laptop koji se može s tim malim čudom tehnologije i dizajna ravnopravno mjeriti u svim ključnim aspektima.

U Linksovom webshopu ovo izdanje Appleovog MacBook Aira možete nabaviti po cijeni od 7999 kuna. U tu su cijenu uračunali godina dana jamstva na uređaj i bateriju te besplatnu dostavu, a dostupna je i mogućnost otplate na rate.

Stvoren za rad u pokretu

S dimenzijama 325 puta 227 puta 17 milimetara i težinom od tek 1,35 kilograma ovo izdanje MacBook Aira jedan od najpraktičnijih laptopa za digitalne nomade i drugu ekipu koja često radi izvan ureda i udobnosti vlastitog doma. Nisu samo veličina i težina u pitanju. Baterija ovog prijenosnog računala može izdržati do punih 12 sati rada između dva punjenja, što svakako smanjuje potrebu za utičnicom električne energije ili dovoljno velikom eksternom baterijom tijekom dana. Odlična stvar ako puno putujete, recimo. MacBook Air također u stanju mirovanja može provesti i do 30 dana prije no što ćete ga trebati ponovno napuniti. MacBook Air između dva punjenja radi nevjerojatnih 12 sati. Otvoriš ga uz prvu jutarnju kavu i slobodno radiš do navečer. Bez potrebe za utičnicom. A kako u stanju mirovanja može provesti i do 30 dana, možeš ga tjednima ostaviti na miru i potom bez problema nastaviti s radom. Intelov procesor pete generacije Core i5 radnog takta 1,8 GHz, uz također Intelovu grafičku karticu Iris Plus Graphics 640 i osam gigabajta radne memorije, može se bez problema nositi s praktično svim uredskim poslovima, pa i više od toga. Za pohranu podataka na raspolaganju je disk kapaciteta 128 GB. No, nije riječ o bilo kakvom disku, već SSD-u koji može pisati i čitati podatke do 17 puta brže od čvrstih diskova radnog takta 5400 okretaja u minuti, kakvi su uobičajeni u drugim prijenosnim računalima. I u tom pogledu sve je podređeno što bržem i kvalitetnijem obavljanju posla dok ste u pokretu.

Prilagođen za hrvatsko tržište

LED zaslon dijagonale 13,3 inča ponudit će vam razlučivost od 1440 puta 900 piksela. MacBook Air također ima stereo zvučnike, mikrofon i kameru, dva utora za USB 3.0, Thunderbolt i čitač kartica. A opremljen je i tipkovnicom prilagođenom za tipkanje na hrvatskom jeziku. Što se operativnog sustava tiče, u modelu kojeg vam predstavljamo danas predinstaliran je Appleov OS X.

U Linksovom webshopu ovo izdanje Appleovog MacBook Aira možete nabaviti po cijeni od 7999 kuna. U tu su cijenu uračunali godina dana jamstva na uređaj i bateriju te besplatnu dostavu, a dostupna je i mogućnost otplate na rate.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI