• Asus ZenBook pro težak je tek 910 grama
  • Dell XPS 13 ima impresivne performanse
  • MacBook Air je ultralaka klasika

Ako ste ikada u životu imali malo teži laptop, a tu mislimo na sve preko 2,5 kg, i nosili ga kući svaki dan sigurno ste barem pomislili na nešto lakše. I niste jedini. Prije nekoliko godina svijet laptopa je krenuo na dijetu pa ih danas više ni ne osjetimo na ramenu ili leđima. Srećom, to se nije puno osjetilo na ostalim komponentama laptopa. Danas kada birate laptop, težina igra jako važnu ulogu. Ovo je naš izbor pet jako laganih laptopa.

1. Asus ZenBook PRO 2

Asusov ZenBook PRo pokupio je puno nagrada, između ostalog i CES Innovation nagradu i IF Design nagradu, koja se održava od 1954. Godine. Težak je tek 910 grama i može se pohvaliti s puno toga: baterija koja traje 9 sati, 60 % punjenja za 49 minuta, 16 GB RAM-a, SSD disk. Pogledajte video: 

2. Asus B944

Asus napada tržište ultralakih računala i s ovim modelom čija je težina 1.05 kg. I tu se mogu pohvaliti sa 16 GB RAM i nezaobilzanim SSD diskom.

3. Dell XPS 13

Dell ima jako dobrog kandidata u ultralakoj kategoriji laptopa - to je model XPS 13 koji je težak 1,24 kg. I ostale performanse su jako impresivne - nas bez riječi ostavlja baterija koja traje duže od 12 sati.

4. MacBook Air

Kada se tek pojavio prije deset godina, MacBook Air bio je reklamiran kao najtanji laptop na svijetu. U najboljem Apple stilu, predstavio ga je Steve Jobs držeći ga tek na vršcima prstiju. I od tada popularnost mu ne pada. Za to zasluge idu i njegovoj težini koja iznosi 1,3 kg.

5. Lenovo Yoga 520

Ovo 2 u 1 računalo teško je 1,74 kg što je i dalje malo - prihvatljivo za svaku torbu ili putovanje. Naglasak je stavljen na napredne biometrijske opcije, zvuk i sliku. Pogledajte video: 

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI