• Apple MacBook je pouzdano i izdržljivo računalo visoke kvalitete
  • MacBook je jako dobra investicija jer je za ozbiljan posao potreban ozbiljan laptop
  • MacBook nije gaming laptop, ima visoku cijenu i često ga nije moguće nadograditi

MacBook je opasan laptop. Kad kažemo opasan, mislimo naravno na opasan u pozitivnom smislu te riječi. Radi se o high end liniji laptopa koja je već dugo vremena hit i koju bi većina voljela vidjeti na svom radnom stolu. U posljednje vrijeme pojavila se isto tako dosta opasna konkurencija koja Appleu doslovno diše za vratom. I to nisu tek slabašni pokušaji već laptopi koji se mogu ravnopravno nositi s većinom MacBook modela. Tu prije svega mislimo na Dellov XPS model odnosno Microsoftovu Surface liniju. No unatoč njima, MacBook je i dalje jako dobar izbor za vaš novi laptop, a mi donosimo nekoliko razloga zašto je tako.

1. MacBook je izdržljiv
Po istraživanju Consumer Reporta, a na temelju proučavanja 60 tisuća laptopa, Apple ima najpouzdanije laptope. Inače, po istraživanju Microsofta prosječni vijek trajanja laptopa je 4 godine i šest mjeseci, ali možemo to zaokružiti na pet godina. I sami koristimo MacBook (Air) i to s kraja 2014. koji se dosta dobro drži.

2. MacBook je pametna investicija
Da, MacBook laptopi su skupi i to je često glavna prepreka kod odluke o kupovini. No, na kupovinu laptopa treba gledati kao na investiciju, naročito ako će vam služiti za posao. Jednostavno, za ozbiljan posao vam treba ozbiljan laptop, za koji znate da vas neće iznevjeriti.

3. MacBook nema virusa
U odnosu na Windows laptope MacBook ima puno manje problema s malicioznim softverom. Gotovo da je sigurno kako se na ovom laptopu nećete susretati s ovakvim problemima, što je jako važno, naročito, kako smo napisali, ako se radi o poslovnom računalu.

4. Apple ima fantastično korisničko iskustvo
Korisničko iskustvo rada na MacBook laptopima je jako dobro. Drugačije je od Windowsa i ako prelazite s ovog operativnog sustava na MacOS trebat će vam malo vremena da sve pohvatate. Ali i dalje se čini nadmoćnijim.

5. MacBook dolazi s dosta dobrim softverom
Vaš Apple laptop stići će s par jakih softverskih alata, kao što su iMovie, Garage band, Keynote, Pages, Numbers. Ono što kod Windowsa morate kupiti - Office paket - Apple vam daje u sklopu računala.

6. MacBook je brz
I na našem starom MacBook Airu, koji dolazi s 4 GB RAM i SSD diskom od 128 GB, osjeti se brzina. Zamislite tek kako je na novim laptopima! I ta će brzina trajati, a to je ono što je važno - kupiti laptop za sljedećih pet godina, a ne za naredne dvije.

7. Ergonomija je savršena
Pisati na MacBook Airu ovaj tekst je savršeno. Doista se rijetko susrećemo s tako dobrim tipkovnicama kakvu ima MacBook. A za one poput nas koji puno pišu, dobra tipkovnica je obavezna.

8. Apple eko sustav je dobar
Ako imate iWatch, iPhone ili iPad, logičan je izbor uzeti i MacBook te se zadržati u istom eko sustavu.

I 4 razloga zašto ne uzeti MacBook

1. Cijena Apple laptopa je visoka. Da, riječ je o ulaganju i treba to tako promatrati, ali ponekad jednostavno ne možete izdvojiti toliko novaca za laptop.

2. MacBook nije gaming laptop. Na žalost, za mnoge je ovo dosta velika prepreka za kupovinu MacBook laptopa, a razumijemo i zašto.

3. Apple laptope često ne možete nadograditi. U našem slučaju, pomoglo bi nam još 4 GB RAM-a, ali službeno nadogradnja nije moguća. Jednom kad se odlučite za model, s njim ćete i ostati.

4. Cijena popravka Apple laptopa nije mala. I za i protiv ima sasvim dovoljno razloga, no mi i dalje više naginjemo ovima za jer smo se uvjerili da je riječ o jako kvalitetnim laptopima na koje možete računati.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bezvremenska ljepota, prenosivost bez napora!

Asus ZenBook 13 | 14

Vrhunski dizajn i snažne performanse!

Laptop HP 255 G7