• Odabrali smo dva modela prijenosnih računala koji nude povoljan omjer cijene i kvalitete
  • Swift 3 i Aspire 3 pogone procesori AMD-ove serije Ryzen
  • Oba uređaja dolaze s jamstvom i mogućnošću otplate na rate

Tajvanska tvrtka Acer poznato je ime u svijetu potrošačke elektronike, ponajprije po tome što često ciljaju na segment tržišta koji želi dobre performanse računala, ali ne može za kupovinu prijenosnika izdvojiti veći iznos.

Iz ponude u Linksovom webshopu odabrali smo dva modela – Swift 3 i Aspire 3 – koji ne samo što nude povoljan omjer cijene i kvalitete, već su i lako prenosivi, pa i oku ugodni. Za oba Acerova prijenosnika u ovom pregledu vrijedi jamstvo od 24 mjeseca (privatne osobe), odnosno 12 mjeseci (pravne osobe), kao i jamstvo na bateriju 12 mjeseci. Uređaje je moguće platiti u do 12 rata karticama Maestro, Visa, Mastercard i Diners.

Acer Swift 3 - 5999 kuna

Tražite li dobar prijenosnik za ne previše novca, Acerov model Swift 3 treba biti među prva tri izbora. Prednosti ima više, ali svakako se ističe to što je iznimno lako prenosiv. S težinom od tek kilogram i pol odgovarat će potrebama studenata, slobodnih strijelaca i svih drugih koji zbog ovog ili onog razloga moraju ili trebaju često nositi laptop sa sobom s jedne lokacije na drugu.
No, ovaj se prijenosnik može pohvaliti i prilično dobrim izgledom. Dizajn je u velikoj mjeri slijedio (da ne kažemo preuzeo) smjernice kakvima se rukovode u Appleu pri izradi modela iz njihove linije prijenosnika MacBook. Stoga se nemojte začuditi ako se netko isprva zabuni i pomisli kako kuckate na znatno skupljem uređaju. Swift 3 opremljen je LED zaslon dijagonale 14 inča i pune HD razlučivosti 1920 puta 1080 piksela.

Pod haubom krije AMD-ov procesor Ryzen 4500U, podržan s osam gigabajta RAM-a te grafičku karticu Radeon Vega 8. U ovom izdanju dolazi sa SSD diskom kapaciteta 512 GB. Uz stereo zvučnik, mikrofon i kameru na raspolaganju su također četiri utora za USB (dva 3.1, jedan 2.0, jedan C), utor za HDMI i čitač kartica. Također, dolazi s predinstaliranim Microsoftovim operativnim sustavo Windows 10 Home, što nikako nije stavka koju treba zanemariti ili olako otpisati. Ukupno gledano, Swift 3 je dobro zaokružen srednjostrujaš na kojeg ćete se moći osloniti pri obavljanju standardnih uredskih poslova,uživanju u multimedijskim sadržajima i igranju manje zahtjevnih igara, a neće vas previše opteretiti dok jurite gradom s jedne lokacije na drugu ili na putovanju. Odlučite li se na kupnju u Linksovom webshopu, moći ćete zatražiti da vam ga besplatno dostave kući.

Acer Aspire 3 - 3999 kuna

Iako značajno jeftiniji od modela Swift 3, ne dajte se zavarati - Aspire 3 nije značajno slabije računalo. Razlika u cijeni ponajprije ima veze s time da je u ovo prijenosno računalo ugrađen slabiji procesor - također AMD-ov Ryzen 3500U - i ne nudi potencijalno praktične pogodnosti poput čitača kartica. Ali, zato je podržan s više radne memorije (12 GB) i ima veći LED zaslon dijagonale 15,6 inča i pune HD razlučivosti od 1920 puta 1080 piksela. Više je i memorije za pohranu (512 GB), dok je grafička kartica identična (Radeon Vega 8). Druga velika razlika očituje se u tome što, umjesto Microsoftovih Windowsa 10, Aspire 3 nudi operativni sustav Linux.Ujedno ima i manje utora za USB (dva 2.0, jedan 3.1), ali uz HDMI i LAN nudi i mogućnost povezivanja Ethernetom. Imajte u vidu kako je Aspire 3 i nešto teži (1,9 kilograma) i veći prijenosnik nego Swift 3, što ga približava kategoriji zamjene za stolna računala. Ipak, S težinom ispod dva kilograma ne bi trebao predstavljati veliki problem pri transportu.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

BITDEFENDER Internet Security za 99 kn!

ACER laptopi,konfe, AIO

IPS, 4ms, 250cd/m2, 1000:1, zvučnici

Monitor AOC 24P2Q

8GB, SSD 512GB, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD

Prijenosno računalo HP