• Surface Laptop 3 dolazi u verziji s 13,3” i 15” ekranom; tri puta je brži od MacBook Aira
  • Surface Pro X promijenit će 2 u 1 kategoriju, smatraju u Microsoftu
  • Surface Pro 7 ima najnižu cijenu; svi modeli imaju desetu generaciju procesora

Prije nekoliko dana Microsoft je u New Yorku pokazao novu Surface liniju. Najveće iznenađenje svakako je Surface Duo, Android mobilni telefon koji će na tržište doći krajem sljedeće godine. O njemu smo već pisali, pa ako želite znati više, pročitajte ovdje. Pod zanimljive uređaje sigurno spada i tablet Surface Neo koji ima najtanji LCD ikad napravljen i koji ima dva ekrana, no danas ćemo se ipak više baviti s tri nova modela laptopa.

Surface Laptop 3

Surface Laptop 3 dolazi u dvije verzija. Jedna je s 13,3” ekranom, a druga s 15” ekranom; to je prvi put da vidimo u ovoj seriji laptopa i naravno dobrodošla novost. U odnosu na prijašnje modele još je nekoliko noviteta. Tako novi Surface dolazi s USB-C ulazom, a tu je i 20 % već touchpad. Sam Surface 3, rekli su u Microsoftu, dva je puta brži od svog prethodnika i tri puta brži od MacBook Aira. A brži je jer dolazi s desetom generacijom Intelovih procesora, a kao Mac korisnici pred kupovinom novog računala i sami smo zaintrigirani ovim. Zanimljivo je da će 15” model dolaziti i u verziji s AMD procesorom, odnosno o Ryzen procesoru koji je prilagođen baš ovoj linija laptopa. U Microsoftu su na predstavljanju rekli i kako se laptop može otvoriti jednim prstom te kako će odmah biti upaljen. To je upravo ono što Intel i promovira svojim projektom Athena. Osim što je 3 puta brži od MacBook Aira, Surface 3 ima još jedan udarac za Apple - zamjenjivi SSD disk. I to je još jedna stavka koja nam se jako sviđa. Cijena Surface 3 laptopa iznosit će 999, odnosno 1199 američkih dolara.

Surface Pro X

Surface Pro X mogao bi doista promijeniti 2 u 1 kategoriju, baš kako i sam Microsoft kaže da hoće. Ovaj 2 u 1 laptop po mnogočemu je specifičan. Nas najviše veseli to što je težak oko 700 grama i što ima bateriju koja će trajati i više od radnog dana - po specifikaciji proizvođača trebala bi držati 13 sati. S obzirom na to da se do 80 % može napuniti unutar sat vremena punjenja, i ako se isprazni, brzo ste natrag u poslu ili zabavi. Tanak je tek 7,3 mm, a dolazi i s 8 odnosno 16 GB RAM-a. I on ima zamjenjivi SSD disk pa tako možete birati između 128 GB, 256 GB ili 512 GB. No to nisu jedine stvari zbog kojih bi mogao unaprijediti 2 u 1 kategoriju. Tu je i Microsoft SQ1 procesor koji je Microsoft razvio u suradnji s Qualcommom. I Pro X će imati cijenu od 999 američkih dolara.

Surface Pro 7

I Surface Pro 7 je iznimno lagan i dizajniran da vas prati gdje god idete, a bez da to osjetite. Baterija će mu izdržati do 10 sati, dolazi s 4 GB, 8 GB ili 16 GB RAM-a, dok kod SSD-a možete birati između 128 GB, 256 Gb, 512 GB ili 1 TB. Procesori su desete generacije, pa su tu tako i3, i5 i i7 modeli. Surface Pro dolazi s nešto nižom cijenom, pa je početna 749 dolara. Sva tri laptopa zvuče jako moćno i sjajno je što je deseta generacija procesora tu da doista rade čim ih otvorite. Odlikuje ih lakoća, baterija koja dugo traje što ih definitivno stavlja na našu listu želja.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Full HD, ULTRA HD, 4K kamera!

OVERMAX X-BEE DRONOVI

Spreman za svaku aktivnost!

HP 250 - 8GB, 256GB

Pouzdan za tvoju efikasnost!

HP 255 G7 - 8GB, 256GB