• Prije slaganja kućnog ureda, napravite specifikaciju posla
  • Ne štedite na stolici, ona je jako važan dio kućnog ureda
  • Ne zaboravite na organizaciju žica i dobar laptop

U današnje vrijeme puno je freelancera (u nas nezavisnih profesionalaca) čiji je dom ujedno i ured. Iako se na prvu čini kao idealna kombinacija, nije. Puno je prepreka u domu koje će vas odvući od posla - Netflix, Playstation, laptop za igranje - ako niste disciplinirani. Disciplini će sigurno pomoći i dobro složen kućni ured u kojem nema distrakcija.

Stručnjaci za uređenje doma imaju nekoliko pametnih savjeta koji će pomoći da stvorite dobro kućno poslovno okruženje.

Namještaj

Ključni dio kućnog ureda je namještaj i važno je da radi za vas. Razmislite kakav je vaš način rada, što vam treba biti pri ruci, a što ne. Da li pisač stoji na stolu ili može biti sa strane? Trebaju li vam ladice u stolu ili papire možete držati negdje drugdje? Da li vam uopće trebaju dodatne police? Specifikacija ureda važna je baš kao i specifikacija laptopa. A i za jednu i drugu morate dobro poznavati svoj posao i radni dan.

Stolica

Odabir radne stolice je važan koliko i odabir laptopa. Laptop će vam zarađivati novce, a stolica čuvati zdravlje. Ako na nečemu ne treba štedjeti onda je to stolica, jer u njoj provodite osam ili više sati dnevno.

Boje zidova

Prostor u kojem provodite čitav radni dan mora biti jako ugodan. Uložite i u boju zidova odnosno naljepnice za zid. Svima koji rade od kuće potreban je možda i povremeni dodatni poticaj, a ugodno okruženje će tome samo pomoći.

Organizacija žica

Probajte živjeti bez njih, ali ako morate organizirajte žice u kućnom uredu. Neka se ne provlače cijelim prostorom već imaju svoj red. To je jedna od najčešćih grešaka kod kućnog ureda - loša organizacija žica. Osim toga u greške spadaju nedovoljno prostora za sve stvari i loš hardver.

Oprema

Nema dobrog kućnog ureda bez dobre opreme. Birajte lagani i brzi laptop čija će baterija izdržati čitav radni dan i koji će podnijeti sav teret vašeg posla.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI