• Nova MacBook serija dolazi s M2 Max i M2 Pro procesorima
  • Nude se 16” i 14” zasloni
  • U odnosu na ista računala s Intelovim procesorom, puno su brži

MacBook je doista sjajan laptop, koji po istraživanju izdržljivosti spada među najbolja računala. S njime ćete dugo ići kroz život i sigurno je da će vas pratiti i više od pet godina, koliko je prosječan vijek laptopa. Imali smo MacBook Air, trenutno smo na MacBook Pro i doista imamo samo riječi hvale. Rijetki su oni koji se s Maca vrate na Windowse, lako se prebaciti na Apple iako i on ima svojih “slabih” strana. No, njih je jako malo i zanemarive su - barem po našem iskustvu.

Stigao je M2 MacBook Pro

U Links je upravo stigao MacBook Pro s M2 procesorom, a izbor modela je poprilično velik pa će svatko tu naći nešto za sebe. Najmoćniji od svih zasigurno je 16” MacBook Pro koji dolazi s M2 Max procesorom, 32 GB RAM-a i SSD-om od 1 TB. Proizvođač ističe Liquid Retina XDR zaslon s iznimnim dinamičkim rasponom i omjerom kontrasta, bateriju koja će trajati do 22 sata, tri mikrofona studijske kvalitete jasnije snimaju glas, tri Thunderbolt 4 priključka, HDMI priključak, utor za SDXC karticu, priključak za slušalice, MagSafe priključak za punjenje. No, nama se posebno sviđaju Wi-Fi 6E bežična veza s do 2x većom propusnošću kao i Magic tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem i Touch ID-jem za sigurno otključavanje i plaćanje.

Puno brži

Priznajemo, 16” model bio bi prevelik za naše potrebe, pa bi izabrali neki od 14” modela, koji dolazi sa 16 GB RAM-a te 1 TB prostora za pohranu podataka. U ovoj seriji možete birati između M2 Max i M2 Pro procesora. U Appleu kažu kako M2 Pro ima do 80 posto brže renderiranje naslova i animacija u pokretu od najbržeg MacBook Pro modela s Intel procesorom. Ističu i kako je obrada slika u Adobe Photoshopu je do 80 posto brža od najbržeg MacBooka Pro s Intel procesorom i do 40 posto brža od prethodne generacije. Za M2 Max kažu kako ima 6x brže renderiranje efekata u Cinema 4D od najbržeg MacBook Pro-a temeljenog na Intelu i do 30 posto brže od prethodne generacije.OTKRIJTE VIŠE OVDJE.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda