• Acer Swift 3 ima SSD disk od 256 GB i nižu cijenu od MacBook Aira
  • Asus ZenBook UX430 tek je nešto malo deblji od Maca
  • Acer Spin 5 je 2 u 1 računalo, što mu daje dodatnu prednost

Ako vam se sviđa MacBook Air i specifikacije s kojima dolazi, ali iz nekog razloga želite drugo računalo (npr. činjenica da dugo vremena nije doživio značajno ažuriranje), postoje alternative. Kod ovih koje smo odabrali, gledali smo da spadaju u otprilike isti cjenovni rang te da imaju iste ili bolje specifikacije od samog MacBook Aira. Pri tome mislimo na verziju MacBook Aira koja košta 7777 kuna.

Acer Swift 3

Acerova Swift serija 3 pomalo i nalikuje na MacBook Air i riječ je o lijepo dizajniranom laptopu. Poput MacBook Aira i Swift 3 dolazi s 8 GB radne memorije, ali za razliku od njega, osim nešto niže cijene, ima i HDMI utor. Tu je i SSD disk od 256 GB i 15,6” ekran. Težak je 1,5 kg, što je malo više od MacBook Aira. Baterija mu traje nešto više od osam sati.

Asus ZenBook UX430

I na ovog laganog mališana treba obratiti pažnju, jer je lakši od MacBook Aira - težak je 1,25 kg. Tanak je tek 15.9 mm, što nešto malo više od Maca na njegovom najtanjem dijelu, koji je oko 13 mm. No, ovaj ZenBook osim toga ima 8 GB Radne memorije, core i5 procesor, SSD disk od 256 GB i 14” ekran. Jeftiniji za nekoliko stotina kuna od MacBook Aira. Ima poprilično dobru bateriju koja ovisno o radu, može izdržati i preko deset sati bez punjenja.

Acer Spin 5

Spin 5 je 2 u 1 računalo teško 1.6 kilograma, što je i dalje dovoljno lagano. I on poput prethodnika dolazi s SSD diskom od 256 GB, 8 GB radne memorije. Ima HDMI utor i Intel Core i5 procesor, a baterija će isto trajati oko osam sati. Naravno, u svim slučajevima trajanje baterije ovisi o tome koliko ste i s čime opteretili laptop.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Do 36 rata u Links poslovnicama!

MacBook Pro 14"

Ryzen 5 4650G, 16GB DDR4, 1TB SSD NVMe, Radeon Vega 7, DVDRW, WIFI + BT, Windows 10 PRO.

LINKS Multimedia računalo

13. i 12. generacija vrhunskih procesora koji olakšavaju svaki zadatak.

INTEL Core i9