• Za vanjske aktivnosti birajte lagani laptop s dobrom baterijom
  • Asus ZenBook Flip 14 je 2 u 1 uređaj dobar za kampiranje
  • Asus ZenBook PRO 2 težak je tek 910 grama i ima bateriju koja će trajati oko 9 sati

Danas nije nimalo neobično da na višednevne izlete u prirodu nosite i svoj laptop. Bilo da idete na kampiranje ili vožnju biciklom od više stotina kilometara, i laptop može ići s vama. Naravno, bolje je da ga nema i da uživate u odmoru, ali nekad je i to nemoguće. Na kraju krajeva, možda ste i znanstvenik/ca koji u šumama Gorskog kotara proučava medvjede i treba vam pouzdani uređaj s kojim ćete putovati.

Prije neko preporučimo najbolje ultralake laptope za vanjske aktivnosti, svakako treba napomenuti i da za taj laptop morate imati torbu ili ruksak. I to onu pravu, rađenu baš za nošenje laptopa. Te torbe imaju dodatna pojačanja koja će laptop štititi od udaraca. Neki pak specijalizirani ruksaci dolaze s integriranim punjačima, koji će u prirodi sigurno jako dobro doći.

Baterija i težina su najvažniji Osim ako ne idete u ekstremna područja, laptop ćete birati iz uobičajene ponude uređaja. U suprotnom, uzet ćete tzv. rugged laptop koji će izdržati jako visoke i niske temperature, preživjeti jake udarce i sl. Što je važno za vaš outdoor laptop? Težina i baterija. Birajte onaj koji je jako lagan i čija baterija traje minimalno 8 sati. Ovo je nekoliko modela koji će biti dobri za vanjske aktivnosti.

Asus ZenBook Flip 14

Asus ZenBook Flip 14 težak je 1,4 kg i riječ je o 2 u 1 uređaju. Na kampiranju, može poslužiti i kao izvrstan TV u šator položaju.Radne memorije je 8 GB, disk je SSD 256 GB, a baterija mu je jedna od jačih strana - na najzahtjevnijim postavkama izdržat će do 9 sati.

Dell XPS 13

Jednom kad se upoznate, teško ćete se razdvojiti. Težak je 1,2 kg, a baterija će mu trajati do 13 sati.Pokreće ga Intelov procesor osme generacije i ima jako dobre specifikacije.

Asus ZenBook PRO 2

Ovaj inovativan laptop već sada iza sebe ima dosta nagrada, pa i CES Innovation i IF Design nagradu. Baterija mu traje oko 9 sati, a težak je tek 910 grama.

Acer Swift 5

Još jedan iz kategorije jako laganih uređaja je Acer Swift 5, koji je težak 970 g i ima magnezijsko kućište. Procesor je osme generacije, a baterija će potrajati do 8 sati.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Ryzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.

HP AiO

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

iPad 9th

21.5", 5ms, 200cd/m2, Acer monitor pazi na tvoje oči s ComfyView inovacijom koja smanjuje odsjaj.

ACER V226HQLBbi - Najpovoljniji u Linksu