• ThinkPad je legenda
  • ThinkPad je legenda MacBook modeli dobro su poznati
  • Znate li tko je imao Compaq Contura 4/25cx laptop?

Postoje prijenosna računala za koja svi znaju. Radi se o modelima koji su ostavili dubok trag na tržište računala. Neki od njih i danas su među nama, jednako dobri, jednako jaki. Drugi pak pripadaju povijesti. Prisjetimo se tih modela:

ThinkPad

O ThinkPadu smo već pisali, prisjećali se prvog modela: Prvi je model, 700c, predstavljen 1992. godine. Ime ThinkPad je došlo kao izvedenica IBM-oba slogana, Think, koji je s kompanijom još od dvadesetih godina prošlog stoljeća. ThinkPad 700c i drugi modeli iz ‘92 imali su danas prepoznatljivi crveni TrackPoint koji se nalazio u sredini tipkovnice. Svi tadašnji modeli bili su toliko uspješni da su osvojili preko 300 nagrada za dizajn i kvalitetu.

MacBook

Malo tko danas ne zna za MacBook liniju prijenosnika iz Applea. Predstavljen je 2006. godine, a zamijenio je brendove PowerBook i iBook tijekom prijelaza Maca na Intelove procesore. Zanimljivo je da MacBook nije išao u širinu s izborom modela pa tako i danas imamo samo MacBook Pro i MacBook Air, što je čini nam se, dosta dobra strategija.

Yoga

I Lenovo Yoga modeli često su se našli u našim temama, jer se radi o doista specifičnom modelu, za koji ste vjerojatno čuli. Riječ je naime o 2 u 1 modelima, koji su istovremeno i tablet i laptop. O njoj smo napisali: Prva Yoga predstavljena je 2012. godine i toga se dosta dobro sjećamo. Jednostavno, cijela ideja je bila impresivna. Imamo računalo čiji ekran se može okretati u više smjerova i koje u svom šator modu, daje sasvim novu svrhu laptopima. IdeaPad Yoga 13 prva je pokazala što sve može i mediji su je voljeli.

Asus ROG linija

ROG = Republic of Gamers poznat je svim gamericama i gamerima; radi o prijenosniku koji je više manje prepoznat i kod “običnih” korisnika. I Asusova strategija - imati ROG oznaku i učiniti je simbolom za gaming - pokazala se kao mudar izbor.

Compaq Contura 4/25cx

Znamo, nemate pojma o kojem se laptopu radi. Ne bi ni mi znali da nismo potražili na Googleu - radi se o prijenosnom računalu koje je imao Chandler iz serije Prijatelji.

Apple Powerbook Duo 2300c + Apple Powerbook 540c

Ako ste gledali film Hakeri i pitali se na kojim laptopima Kate i Dude rasturaju evo ih. Kate je imala Apple Powerbook Duo 2300c, a Dude Apple Powerbook 540c. Kakav je to hit film bio! Pogledajmo:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda