• U šumi Appleovih tablet računala nije se uvijek lako snaći
  • Donosimo savjete kako pronaći model koji vam najbolje odgovara
  • Svi spomenuti iPadi dostupni su u Linksu uz pogodnosti

Namjeravate kupiti Appleovo tablet računalo, ali ne znate koje odabrati? Ako ste pomalo zbunjeni, ne čudi nas. U ponudi je više modela koji se razlikuju po godini proizvodnje, mogućnostima i značajkama, veličini zaslona, količini memorije, po tome podržavaju li povezivanje putem mobilnog interneta ili Wi-Fija i, naravno, cijeni. Kako biste se lakše snašli i odabrali ono što vam najbolje odgovara, priredili smo kratki vodič po ponudi ovih uređaja u Linksovim trgovinama i webshopu. Svi uređaji uvršteni u ovaj pregled dolaze s mogućnošću besplatne dostave, otplatom na rate i jamstvom na godinu dana.

Za profesionalce i kreativce

Ako iPad trebate kako biste se profesionalno bavili raznim oblicima kreativnog izražavanja i od njega tražili obavljanje računalno zahtjevnih zadaća, vaš bi izbor trebao biti model Pro. Po performansama se može ravnopravno mjeriti sa stolnim računalima, dok ogromnu većinu PC prijenosnika može s lakoćom nadmašiti. Opremljen je moćnim procesorom, fantastičnim postavom kamera kojima možete snimati video razlučivosti do 4K, izvanrednim zaslonom, četiri zvučnika i podrškom ne samo za digitalnu olovku, već i za trackpad. Ako vam je dovoljan zaslon dijagonale 11 inča, na raspolaganju su sivi modeli sa 64 GB memorije i mobilnim internetom (8.699 kuna) te 512 GB memorije i Wi-Fijem (10.199 kuna).

Ipak trebate veći zaslon? Tu su modeli s dijagonalom 12,9 inča s mobilnim internetom (256 GB, 11.649 kuna) i Wi-Fijem u slijedećim konfiguracijama:

1024 GB (13.699 kuna, sivi)
128 GB (9.299 kuna, sivi i srebrni).

Ako je model Pro preskup, iPad 4 bi mogao biti dobar zahtjevnijima među vama kad su procesorska snaga i mogućnosti digitalne olovke u pitanju. Naime, ovo tablet računalo dolazi s Appleovim procesorom A14 Bionic, koji se može uhvatiti u koštac s intenzivnim zahvatima poput, primjerice, montiranja video zapisa snimljenih u razlučivosti 4K, obradu fotografija, snimanje glazbe i još puno toga. Pošto ga možete povezati s tipkovnicom Magic i Smart Foliom, u tren oka ćete ga upogoniti kao mini prijenosno računalo sposobno za brz unos većih količina teksta i brojki. S druge strane, podrška za digitalnu olovku druge generacije otvara niz novih kreativnih mogućnosti zahvaljujući dinamičkim kistovima, suptilnim nijansama i nizom drugih naprednih značajki.

U Linksovoj je ponudi model s mobilnim internetom i 64 GB memorije, za 6.819 kuna. Dostupan je veći izbor modela s Wi-Fijem. S 256 GB memorije možete birati između plavog, roza, sivog i zelenog izdanja za 7.079 kuna, odnosno plavog, roza, sivog, srebrnog i zelenog sa 64 GB memorije za 5.649 kuna.

Najbolji omjer cijene i kvalitete

Za one koji su u potrazi za najboljim omjerom cijene i kvalitete najbolji izbor je iPad 8 jer će vas podjednako dobro podržati u obavljanju svakodnevnih poslova, komunikaciji s dragim vam osobama, skiciranju, bilježenju i crtanju, kao i uživanju u video sadržajima. Zaslon Retina dijagonale 10,2 inča izvrstan je za rad i opuštanje, procesor A10 Fusion dovoljno jak za aplikacije s proširenom stvarnošću, baterija može izdržati do deset sati rada bez punjenja, a tu su i podrška za digitalnu olovku te tipkovnicu Smart. Želite li mogućnost povezivanja mobilnim internetom, raspoloživi su sivi modeli sa 128 GB (5.379 kuna) i 32 GB memorije (4.489 kuna). Ako vam je Wi-Fi dovoljan proći ćete nešto jeftinije: 4.179 kuna za 128 GB, 3.329 kuna za 32 GB (dostupan također u srebrnom i zlatnom izdanju).

Za učenje i zabavu

Ukoliko vam je pri odabiru najvažnije potrošiti što manje, izbor je jednostavan. Najjeftiniji u ponudi je iPad 7 s 32 gigabajta memorije za pohranu, dostupan za 3.109 kuna u sivom i srebrnom izdanju. Ponudit će vam zaslon dijagonale 10,2 inča, podršku za tipkovnicu Smart, digitalnu olovku, FaceTime i Wi-Fi.

Sivi model s mobilnim internetom i istom količinom memorije nešto je skuplji (4.299 kuna), a 128 GB memorije možete dobiti za 5.299 kuna. Ovaj je model iPada pogodan za učenike i studente, kako zbog niže cijene tako i radi toga što trgovina aplikacijama App Store nudi pregršt korisnih i zabavnih obrazovnih aplikacija te mogućnosti za učenje. U ovu kategoriju ćemo uvrstiti i Apple iPad 3 iz 2019. godine. Možete birati između sivog modela s mobilnim internetom i 64 GB za 5.999 kuna i zlatnog modela s istom količinom memorije i Wi-Fijem za 4.699 kuna.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Jer uvijek možeš ostvariti više!

HP laptopi s Windows 10 OS

Ryzen 5 4600H, 16GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1650Ti 4GB, 15.6“ IPS FHD

ACER Nitro 5 NH.Q9HEX.00E

10.1", 2GB, 16GB, Android 9

VIVAX TPC-102 4G