• Apple je lani smiono zamijenio Intelove procesore u MacBookovima svojima
  • Novi MacBook Air ima sve što i prethodnici, plus dva puta brži čip
  • U Linksu je dostupno više raznovrsnih konfiguracija

Kad su u Appleu prošle godine u potpunosti zamijenili Intelove procesore vlastitima u liniji prijenosnih računala MacBook nije bilo malo onih koji su taj potez proglasili smionim. Naime, takav pothvat u pravilu nije ni lagan, niti jednostavan, a rijetki su slučajevi u kojima prođe glatko. Češće dođe do problema sa softverom (kako novijim, tako i starijim izdanjima), kompatibilnošću s drugim hardverom… Među prijenosnicima obuhvaćenim ovom promjenom bio je i legendarni MacBook Air, koji je u to vrijeme bio najprodavanije Appleovo računalo općenito. Apple je, dakle, jednim potezom jednu od svojih krava muzara izložio riziku izbacivanja iz stroja na neko vrijeme i, posljedično, pada potražnje i prodaje.

Samopouzdanje s pokrićem

Jabučari su tome pristupili s poslovičnom samouvjerenošću, ali da se pokazalo kako za to nisu imali pokrića ne bi bilo prvi put. No, sudeći po recenzijama i reakcijama kupaca, prijelaz na vlastite procesore bio je pun pogodak. U recenziji u magazinu Verge naglašeno je kako novi MacBook Air radi poput laptopa na profesionalnoj razini i s lakoćom se nosi sa zahtjevnim aplikacijama kao što su Adobeov Photoshop ili Premiere. Za većinu korisnika nema boljeg laptopa, zaključili su u Vergeu.

Tech Radar proglasio je MacBook s procesorima M1 "jednim od najuzbudljivjih latopa koje je Apple ponudio zadnjih godina", istaknuvši kako je riječ o "tankom i moćnom prijenosniku dugotrajne baterije". Novi modeli MacBook Aira s osmojezgrenim Appleovim procesorom M1, do dva bržim u odnosu na modele s Intelovim procesorima, sad su dostupni i na domaćem tržištu. Izgledom se ne razlikuju od prethodnika. I dalje su to iznimno tanki i perolaki (nešto manje od 1,3 kilograma) laptopi s fantastičnim zaslonom Retina na panelu IPS s LED pozadinskim osvjetljenjem, dijagonale 13,3 inča i razlučivosti 2560 puta 1600 piksela, svjetline 400 nita, s podrškom za Wide color (P3) i True Tone.

Baterija za dva radna dana

Odlikuje ih izvrsna Appleova tipkovnica Magic s pozadinskim osvjetljenjem i senzorom ambijentalne rasvjete te senzorom za Touch ID za otključavanje, potvrdu identiteta i plaćanje putem servisa Apple Pay. Tipkovnica je smještena između para stereo zvučnika, a ispod nje naći ćete veliki trackpad Force Touch. Na lijevom bridu uređaja nalazi se par utora za USB-C/Thunderbolt na lijevoj strani, dok je na desnoj strani 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice. Zahvaljujući novom procesoru baterija može potrajati i više od 15 sati bez punjenja, iako je također riječ o istoj vrsti baterije istog kapaciteta kao i u prethodnoj generaciji.

Osnovni model MacBook Aira s 256 gigabajta memorije za pohranu možete nabaviti u Linksovom webshopu za 8.995,55 kuna.

Zatrebate li više memorije, MacBook Air model s 512 GB memorije u Linksovim trgovinama i webshopu košta 10.999 kuna. Ponudu svih dostupnih konfiguracija pogledajte ovdje. Za sve je modele dostupna mogućnost besplatne dostave na željenu adresu, kao i jamstvo na godinu dana.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001