• Asus ZenBook Duo dolazi s dva ekrana. Glavni je 14” FHD, a manji se smjestio odmah ispod ovoga
  • Osim toga dolazi s Core i7 10510U procesorom desete generacije, 16 GB RAM-a i SSD- od 512 GB; grafička kartica je GeForce MX 250
  • Cijena ovog modela trenutno se kreće oko 12.159 kuna

Većina se laptopa danas teško izdvaja od konkurencije jer su svi oni tu negdje. Intelov procesor neke više generacija, minimalno 8 GB RAM-a, nigdje bez SSD-a. Ostalo su nijasne koje ih čine manje ili više privlačnima. I nema u tome ništa loše jer laptopi nam trebaju da obavljamo svoje svakodnevne poslove i zabavljamo se. Za to nam treba dobra hardverska podrška i solidno računalo. U našem slučaju, važno je da je tipkovnica jedna od najboljih na svijetu jer doista jako puno pišemo. Važna nam je i kilaža, jer je laptop često u ruksaku na leđima. I dok je većina laptopa ovakve postoje oni koji se izdvajaju i koje ćete sigurno primijetiti. Jedan od takvih je Asus ZenBook Duo.

Dva ekrana

Ono po čemu se ovaj Asusov model izdvaja su dva ekrana. Tu je dakle gornji “klasični” ekran, te manji ekran koji se smjestio odmah ispod tipkovnice. Službeno ime mu je Screen Pad Plus, a ideja je njime poboljšati vašu produktivnost. Dva ekrana doista izgledaju spektakularno, a po svemu što smo čitali i rad na njima je ugodan, a sigurno i zanimljiv. Koliko ćete biti produktivni ovisi o vama i načinu na koji se služite drugim ekranom. Osim ta dva ekrana, ZenBook Duo je jako bogat lijepim hardverom kojeg bi svatko poželio imati na radnom stolu. Tako dolazi s Core i7 10510U procesorom desete generacije, 16 GB RAM-a i SSD- od 512 GB. Grafička kartica je GeForce MX 250. Posebno nam se sviđa što je gornji ekran 14” FHD, a ni činjenica da dolazi s Windows 10 Pro operativnim sustavom sigurno ne smeta. Od opcija povezivanja tu su jedan USB-C ulaz, dva USB 3.1 ulaza; tu je i podrška za HDMI. Ovaj laptop je težak 1,5 kilograma. Cijena laptopa u trenutku pisanja ovog teksta iznosila je 9.195 kuna, a možete ga kupiti ovdje.

Što kažu mediji?

Mediji koji su imali ovaj laptop na testu pohvalili su oba ekrana, kao pluseve izdvojili performanse koje su sjajne i za posao i za igranje. Osim toga naveli su kako ima brzi SSD disk, te kako su ova dva ekrana jako laka za korištenje. Također su naveli kako su fino hladi i tijekom igranja. Ono što je obećavajuće jest trajanje baterije, koja se na nekim testovima pokazala kao izvrsna. Tako je izdržala deset sati uredskih poslova, isto toliko gledanja video zapisa, a taj se rezultat povećao za dva sata ako je ScreenPad bio isključen. Asus ZenBook Duo dosta je jedinstven laptop koji može biti dobar izbor za gamere i sve oni kojima treba jako poslovno računalo. S hardverske strane ima sve što većina ozbiljnih korisnika može poželjeti. Istražite više ovdje.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Full HD, ULTRA HD, 4K kamera!

OVERMAX X-BEE DRONOVI

Spreman za svaku aktivnost!

HP 250 - 8GB, 256GB

Pouzdan za tvoju efikasnost!

HP 255 G7 - 8GB, 256GB