• Surface Go 3 dolazi u dvije verzije
  • Možete nabaviti model od 5.769 kuna odnosno onaj od 6.499 kuna
  • Konkurencija su mu Lenovo P11 i iPad Air

Spadate li u one koji su u potrazi za novim ili prvim tablet računalom, svakako uzmite u obzir i Microsoftov Surface. No, samo ako vam treba moćan tablet koji neće služiti samo za čitanje e-mailova i pretraživanje interneta jer se Surface Go 3 ima s čime pohvaliti. Trenutno možete kupiti jedan od dva modela, a mi ćemo vam predstaviti oba pa birajte. No, prije toga, podsjetimo samo kako je Surface Microsoftova premium linija računala. S njome konkurira Appleovom MacBooku, Dellovom XPS-u, ThinkPadu. Dakle, orijentirana je dijelom prema profesionalnim korisnicima, onima koji će tu seriju koristiti i za zabavu i za posao.

Surface Go 3 - 5.769 kuna

Model Surface Go 3 koji trenutno košta 5.769 kuna dolazi s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka. Ima jedan USB-C ulaz, podršku za Bluetooth i težak je 544 grama. Ovaj model dolazi za Surface Go Type coverom. Ekran mu je naravno osjetljiv na dodir, a Microsoft ističe kao prednost i pozicije u kojima ga možete držati odnosno što može biti. S obzirom na to da je riječ o 2 u 1 uređaju, može vam služiti kao laptop, biti u tzv. kickstand poziciji, biti u tablet poziciji, a po njemu možete i pisati. Baterija bi po Microsoftovim podacima trebala držati oko 11 sati, no koliko će držati prije svega ovisi o tome što s ovim računalom radite.

Surface Go 3 - 6.499 kuna

Nešto višu cijenu ima drugi model, koji dolazi s Intel Core i3 10100Y procesorom. Prvi model ima procesor Intel Pentium Gold 6500Y. Od ostalih značajki izdvajamo kako i ovaj model ima 8 GB RAM-a,128 GB prostora za pohranu podataka te kako dolazi s jednim USB-C ulazom, podrškom za Bluetooth, a baš kao i model niže cijene ima ulaz za MicroSD karticu. I ovaj dolazi sa Surface Go Type coverom, a oba modela pokreće Windows 11 operativni sustav. I jedan i drugi model sive su boje. Od ostalih karakteristika Microsoft ističe još i 1080p HD kameru. Ostale važne stvari koje ističu vezanu su više uz softversku podršku i ono što na tabletu možete raditi nego uz samu uređaj. No sve je to dio iste slike, pa je jasno zašto je tu.

Tko mu je konkurencija?

U ovom cjenovnom razredu, Surface konkurenciju ima u modelu Lenovo Tab P11, čija je cijena 5.751 kuna, a koji se ističe 4G/LTE podrškom, ali i činjenicom da također dolazi s tipkovnicom. Ima i nešto veći ekran - 11,5”. Osim P11 tableta Surfaceu konkurira iPad Air četvrte generacije, koji košta 5.649 kuna i ima 10,9” ekran. Pokreće ga A14 Bionic procesor, a za njega su mediji pisali kako je “najbolji tablet za većinu ljudi.”

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

5G NE, 6.55", 8GB, 128GB, Android 11, crni

XIAOMI 11 Lite Smartphone

In-ear i naglavne, više modela

SENNHEISER slušalice

Pogledaj ponudu u nastavku i iskoristi odličnu priliku

Velika ponuda Lenovo prijenosnih računala sada uz popust -10%