• Prijenosnici s Googleovim operativnim sustavom zadnjih su godina postali prilično popularni
  • Značajno su jeftiniji od uređaja s Windowsima (Apple da ni ne spominjemo)
  • U Linksu je uz popust dostupan Acer Chromebook 315

Iako su na tržištu prisutni od 2011. godine Chromebookovi su tek tijekom zadnjih nekoliko godina postali doista popularni. Ako ne znate o čemu se radi, riječ je o prijenosnim računalima s Googleovim operativnim sustavom ChromeOS, značajno manje zahtjevnim nego što su to Microsoftov Windows 10 ili Appleov macOS. Obično se oslanjaju na Googleov web preglednik Chrome kako bi obavila ono što tražite od njih, što znači kako moraju biti povezana s internetom želite li iz njih izvući maksimum. To nikako ne znači kako su beskorisna ako nisu spojena na mrežu. Tek da u većoj mjeri ovise o internetskoj vezi nego što je to slučaj s uređajima s Windows 10 i macOS-om. Postoji niz aplikacija koje je moguće koristiti i offline kako biste mogli obaviti svakodnevni posao, igrati se i uživati u multimedijskim sadržajima.

Kompaktni, lagani i raznovrsni

Najčešće su to kompaktna i lagana računala, odlična za korištenje u školi i na fakultetu, kao i u situacijama kad treba obaviti nešto što ne traži turbo moćnu zvijer ispod haube. Nakon deset godina prisutnosti na tržištu danas je dostupan širok raspon Chromebookova raznovrsnih formata i mogućnosti, tako da doista nije teško pronaći model koji će odgovarati potrebama i željama velikog broja ljudi.

Naravno, variraju cijenom ovisno o tome što imaju za ponuditi kad je hardver u pitanju. Ali, u pravilu su osjetno jeftiniji nego većina laptopa s Windowsima (Appleove uređaje u toj kategoriji nećemo ni spominjati). Ovom ćemo vam prilikom predstaviti zanimljiv i atraktivan uređaj, tek pristigao u Linksovu ponudu.

Što ima Chromebook 315?

Chromebook 315 pogone Intelov procesor Pentium Silver N5030 radnog takta 1,1 GHz podržan s osam gigabajta radne memorije i Intelova ugrađena grafika HD Graphics 605. Što se memorije za pohranu tiče, u prijenosniku teškom 1,63 kilograma na raspolaganju je SSD disk kapaciteta 128 GB, na kojem je predinstaliran operativni sustav Chrome. Zaslon je LED, dijagonale 15,6 inča i pune HD razlučivosti (1920 puta 1080 piksela). Uz Bluetooth i Wi-Fi za povezivanje s drugim uređajima na raspolaganju su dva utora za USB 3.0 i po jedan za USB 2.0, USB-C i čitač memorijskih kartica tipa microSD.

Baterija može izdržati do deset sati korištenja prije no što ju treba ponovno napuniti. Tražite li prijenosnik na kojem ćete moći izrađivati dokumente i tablice, pregledavati e-poštu i surfati, obaviti video konferenciju na Zoomu, listati društvene mreže i brbljati, slušati glazbu, pogledati koji film ili seriju, zaigrati ponekad neobavezno neku igru Chromebook 315 je dobar izbor. Kompaktan je, lagan, dobro izgleda i nudi odličan omjer cijene i kvalitete.

Acer Chromebook 315 možete nabaviti po sniženoj cijeni u Linksovom webshopu (2.849,05 umjesto 2.999 kuna), uz jamstvo na dvije godine.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

5G NE, 6.55", 8GB, 128GB, Android 11, crni

XIAOMI 11 Lite Smartphone

In-ear i naglavne, više modela

SENNHEISER slušalice

Pogledaj ponudu u nastavku i iskoristi odličnu priliku

Velika ponuda Lenovo prijenosnih računala sada uz popust -10%