• iPad danas može zamijeniti laptop
  • PRO model dolazi s M2 procesorom
  • Manji model košta 656, a PRO 1.182 eura

Već smo se nekoliko puta pitali može li iPad (ili neki drugi tablet) zamijeniti laptop i sad sa sigurnošću možemo reći da - može. Viđamo naime upravo to svakodnevno, da se tablet računalo koristi kao laptop. Ako i sami razmišljate o ovoj opciji, dobra vijest je da je stigao novi iPad desete generacije. Dostupna su dva modela, jedan od 10,9” i drugi, PRO od 11”.

iPad 10,9” - 656 eura

Ovaj model iPada dolazi s A14 procesorom, a radi se o WiFi modelu koji ima 8 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka. Operativni sustav je iPad OS 16, a ekran 10,9" (1640 x 2360). Model je to koji radi s Apple olovkom.

KUPITE GA OVDJE.

iPad PRO 11” - 1.182 eura

Model PRO dolazi s M2 procesorom, što ga svrstava u red moćnijih tablet računala. Dolazi s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka. Ekran je 11" (2388x1668). Ovaj model, navodi proizvođač, ima i pet mikrofona studijske kvalitete i zvuk s četiri zvučnika s podrškom za Dolby Atmos.

KUPITE GA OVDJE.Puno je razloga zašto odabrati iPad, a Apple navodi nekoliko jakih benefita. Uz iPad, kažu, možete pokretati moćne aplikacije bez napora - na primjer Adobe Photoshop, ili neki drugi jednako zahtjevan softver. Napominju i kako možete koristite više aplikacija odjednom, uz pomoć Slide Over ili Split View za rad s više aplikacija u isto vrijeme; možete ih povući i ispustiti sadržaj između aplikacija dodirom ili trackpadom. Ono što je svakako veliki plus je Apple olovka, uz koju možete voditi bilješke. Iste te bilješke možete pretvoriti u tipkani tekst.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda