• Asus Transformer težak je tel 790 grama i spada među najlakše 2 u 1 uređaje
  • Lenovo Miix 320 ima 1,1, kg i specifikacijama je malo jači od Transformera
  • Acer One 10 najteži je i ima i dalje jako laganih 1,2 kg

I među najlakšima postoje najlakši. Kategorija ultra lakih laptopa nazvana je tako po težini s kojom dolaze. Odabrali smo nekoliko ultralakih modela 2 u 1 laptopa koje nećete ni osjetiti na ramenima.

Asus Transformer T102HA-GR035T

Asusov Transformer po mnogima je jedno od najboljih računala u kategoriji s 10.1” ekranom. Sam Asus ima dugu tradiciju s mini računalima, pa mnogi dobro pamte njihov Eee PC netbook, koji je napravio pravu malu revoluciju na tržištu. Transformer je 2 u 1 računalo koje je istovremeno laptop i tablet - ekran se odvaja od tipkovnice. Težaj je tek 790 grama, što ga svrstava među najlakše 2 u 1 laptope. Od ostalih specifikacija treba istaknuti da ima 2 GB RAM-a te da dolazi sa 64 GB prostora za pohranu podataka.

Lenovo Miix 320

Miix 320 težak je 1,1 kg. Također ima 10.1” ekran, no po specifikacijama je nešto jači od Transformera, barem kada je riječ o modelu čija se cijena kreće oko 2500 kuna. On dolazi sa 128 GB prostora za pohranu podataka i 4 GB RAM-a. I njega i Transformera pokreće Windows 10. Recenzenti hvale njegovu bateriju i pristupačnu cijenu, a ocjene mu se kreću oko četvorke.

Acer One 10

Acerova Desetka najteža je od svih predstavljenih 2 u 1 laptopa - ovaj mališan ima i dalje vrlo prihvatljivih 1,2 kg. Specifikacije su mu slične Transformeru pa tako dolazi s 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka. Ocjena mu se kreće između 3 i 4, a recenzenti hvale odličan dizajn, ekran i glasne zvučnike. U nas, cijena mu je nešto niža od 2 tisuće kuna.

Sva tri 2 u 1 laptopa su jako lagani i ako vam je to glavna karakteristika koji gledate kod kupovine 2 u 1 uređaja, ovo su modeli na koje trebate obratiti pažnju.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda